banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Nebati’den muhalefete eleştiri...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, şehit ve dağda öldürülen Kürt çocuklarının cenazelerinin niye gelmediğini soranların olduğunu belirtti.
Nebati Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bayanların büyük ilgisini gördü.

Fark AK Partide
Nureddin Nebati, yaptığı konuşmasında isim vermeden muhalefeti eleştirdi.
12 yıllık iktidarına rağmen AK Partili Milletvekillerinin alınları açık halkın arasında gezdiğini belirten Nebati, “Hangi iktidar milletvekilleri aranıza katılabilirdi. Gelip sizden oy isteyebilirdi. Fark AK Partide. AK Parti iş yaparken kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, kardeşi, yoldaşı olarak bilir de onun için. Sizler için Bakanlarımızla, Milletvekillerimizle, yerel yöneticilerimizle elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Biz hep beraber Türkiye’yiz
Türkiye’de, iş, aş ve hizmet olmadığı dönemlerde kan ve gözyaşının da aktığını belirten Nebati, “Vatandaşımız, ekmek boğazdan yenince, su boğazdan aşağıya inince akşam evde rahat ve huzur içerisinde yatmıyorsa neye yarar. Bir zamanlar bu ülkede hem ekmek yoktu, hem aş yoktu, hem iş yoktu. Hem hizmet yoktu. Ama kan, gözyaşı vardı. Kürt’e hakaret vardı, ötekileştirme vardı, Kürt’ü tanımayan bir devlet vardı. Kürt’ü bilmeyen iktidar vardı. Şimdi Kürtlüğünüzden utanıyor musunuz? Biz Kürtlerden utanmıyoruz, Araplardan utanmıyoruz. Biz hep beraber Türkiye’yiz” dedi.

Müslümanların, Alevilerin, Kürtlerin sesiyiz
AK Parti iktidarının 4+4+4 ile Kur’an-ı Kerim’i müfredata koyduğunu hatırlatan Nebati, “Kim Aleyhisselat-ı vesselamın hayatını, Siyer-i Nebisi’ni bu ülkenin müfredatına koydu. AK Parti koydu. Şimdi utanmadan sıkılmadan, ‘biz gelince diyaneti kaldıracağız’ diyorlar. Utanmadan, sıkılmadan biz lezbiyenlerin, homoseksüellerin sesiyiz’ diyorlar. Biz bu milletin sesiyiz. Biz Müslümanların sesiyiz. Biz Alevilerin sesiyiz, biz Kürtlerin sesiyiz” diye konuştu.

78 milyon insanın eşit olduğu bir Türkiye var
Çözüm sürecinden rahatsızlık duyulduğunu da kaydeden Nebati, şöyle devam etti;
“Çözüm sürecinden rahatsız olanlar var. ‘Niye şehit cenazesi gelmiyor’ diyenler var. ‘Niye Kürt çocuğu, yağız delikanlı, dağda öldürülmüyor’ diyenler var. AK Parti, devlet ve millet beraber, bu Kürt kardeşlerimize de, Yozgat’tan gelecek şehit annesi kardeşlerimize de, bundan sonra şehit yok. Bundan sonra Kürt kanının yere akması yok. Bundan sonra kardeşlik var, huzur var, birliktelik var, refah düzeyinin arttırılması var. En önemlisi 78 milyon insanın eşit olduğu bir Türkiye var.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.