banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Mumcu yine sahnede

Erkan Mumcu MHP'ye mi katılıyor?

Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun MHP'ye katılacağı iddia edildi. 2.5 yıl sonra çıktığı canlı yayında bu soruyu cevaplayan Mumcu, DYP-Anavatan fiyaskosuna değindi, Arınç'a sert cevap verdi.

Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, "MHP'ye katılacak mısınız?" sorusuna, "Doğru değil. Böyle bir görüşme, iletişim yok. Böyle bir niyetim de yok zaten" şeklinde cevap verdi. 

Habertürk TV'de Balçiçek İlter'le Söz Sende'ye konuk olan Erkan Mumcu konuya ilişkin olarak şunları kaydetti: "Doğru değil. Böyle bir görüşme, iletişim yok. Böyle bir niyetim de yok zaten. Ben başka bir alanda varolma çabası içindeyim. Ama geçmişten beri siyasette dengeleri değiştirici rollerim oldu hep. Pek az siyasetçiye nasip olmuştur, tek başına toplam dengeler üzerine etkili olabilmek. Belki bir
siyaset senaryosu tasarlayanlar böyle bir şey düşünmüş olabilirler."

ANAP VE DYP BİRLEŞMESİ AK PARTİ İÇİN BOZULDU
Erkan Mumcu, önemli aktörlerinden olduğu ANAP ve DYP'nin birleşme sürecinde yaşanan sorunlara ilişkin olarak da, "Bu birleşmeyi AKP'nin tek başına iktidara gelmesini isteyen çevreler bozdu" dedi.

"ARINÇ ARKAMDAN LAF EDİYOR"
Erkan Mumcu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği, "Bu arkadaşa, cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde gel bize destek ver dedik, tamam dedi. Gece yarısı fikrini değiştirdi. Ve bizi bir kez daha yarı yolda bıraktı. Daha sonra bu arkadaşa niye böyle yaptın diye sorduğumuzda, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı paşanın kendisini ve diğer ANAP'lı milletvekillerini engellediğini söyledi" iddiasına da cevap verdi.

Arınç'ı arkadan konuşmakla suçlayan Erkan Mumcu şöyle konuştu: “Sayın Arınç'ın marazi bir şekilde tekrar etmekten hoşlandığı birşey bu. Biraz onun kişiselliğiyle ilgili. Halbuki haysiyetli insan yanıt verme imkanı olmayan koşullarda konuşmaz. İddiası olan iddiasının ardına adını koyar ve yanıtı alacağı platformada yapar. Arkadan yapmak devlet adamına yakışmaz. Aslında son dönemde Cumhurbaşkanını halkın seçmesine dönük Anayasa değişikliği neredeyse tek başına benim siyasi kararlılığım ve AKP'nin iradesine rağmen gerçekleştiği için bunu içlerine sindiremediler. Bu gerçeği kapatmak için bir yalana ihtiyaçları vardı bu yalanı arasıra atmaya devam ediyorlar.

Hazmedemeyenlerden bir kısmı mesela Karadayı, arkamdan küfür etmeyi tercih etti. Bir tanesi ise -Arınç'ı kastediyorum- arkamdan laf atmayı tercih etti. Ama bunlardan hiçbiri TV programında yüzyüze gelecek cesarete sahip değildir."

haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.