banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Mükellefler Grup Başkanlığına Muhittin Doğruyol atandı
dün tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. İlgili Kararname öncesinde Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı, Gelirler Kontrolörleri Başkanlığı ile Vergi Denetmenleri Büro Başkanlıkları, vergi denetiminin tek elden yürütüleceği Vergi Denetim Kurulu bünyesinde, Vergi Müfettişi unvanı altında toplanmıştır.



Bu kapsamda 13.10.2011 tarihi itibariyle Vergi Denetim Kurulu’na bağlı olarak 29 ilde 40 Grup Başkanlığı kurulmuş olup bu başkanlıklardan birisi de Şanlıurfa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’ dır.

 

Şanlıurfa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’ na 24.11.2011 tarihi itibariyle Grup Başkanı olarak Vergi Müfettişi Muhittin Doğruyol atanmıştır.

 

Muhittin Doğruyol Şanlıurfa Grup Başkanlığıyla ilgili olarak; ‘‘ Başkanlığımızda 23 Vergi Müfettişi, 7 Vergi Müfettiş Yrd. olmak üzere toplam 30 kişilik bir denetim gücümüz bulunmaktadır. Maliye Bakanlığı’nın tek teftiş birimi olup Maliye Bakanına bağlı çalışan Vergi Müfettişleri mesleki yeterliğe sahip konusunda uzman kişilerdir. Vergi Müfettişlerinin vergi incelemeleri dışında teftiş, inceleme ve soruşturma yapma yetkileri de bulunmaktadır. Şanlıurfa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’ nın denetime tabi olan iller, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak illeridir. 2012 yılında Vergi Müfettiş sayımızın artmasıyla  birlikte vergi denetimlerine hız verilecek olup mükellef odaklı vergi incelemesi anlayışımız   devam edecektir. Grup Başkanlığı’nın bütün mükelleflerimize ve Başkanlık çalışanlarına  hayırlısı olmasını dilerim.’’ Şeklinde beyanda bulunmuştur.

 

 

Muhittin Doğruyol, 1976 Mardin Doğumlu, 1993 Savur Lisesi, 1997 9 Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu olup, 2008 Marmara Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı, Muhasebe Finansman Bölümde Master yapmıştır. 1999 Yılında Vergi Denetmen Yrd., 2002 Yılında Vergi Denetmenliğine atanmıştır. Denetim Koordinasyon Müdür Vekilliği, Vergi Denetmenleri Büro Başkanlığı, Mükellef Hizmetleri Grup Müdür V. yapmıştır.  9 Temmuz 2011 tarihinde Vergi Müfettişliğine atandı. Şanlıurfa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’ na 24.11.2011 tarihi itibariyle Grup Başkanı olarak atanan Vergi Müfettişi Muhittin Doğruyol halen bu görevi yürütmektedir.  Aynı zamanda Yeminli Mali Müşavir olan Muhitin Doğruyol’ un Transfer Fiyatlandırma adlı yayımlanmış kitabı olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.