Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_boehd4ckvqahlqbrtuimhukct4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
MHP'li Özyavuz'dan şaşırtan barış açıklaması haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

MHP'li Özyavuz'dan şaşırtan barış açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İbrahim Özyavuz'' Bizim Kürtlerle, Araplarla Çerkezlerle ya da diğer etnik mensuplarla bir meselemiz yok, Kardeşlik havası içinde yaşıyoruz'' dedi.

 

Barış süreci ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İbrahim Özyavuz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman söylediğimizi tekrar söylemek istiyorum. Barış süreci ile ilgili fikrimiz belli tabi ki, Türkiye de geçmişten buyana devam 30 yıllık bir terör saldırıları var. Bunlarla ilgili mutlaka çözümün olması gerek, biz terörle görüşmeden çözümün olabileceğine inanan bir partiyiz. Özyavuz''Türkiye de savaş yok ki barış olsun'' dedi.


Özyavuz, ''Türkiye de bu kanın durmasını istemeyen hiç kimse yoktur. Bunun başında da Milliyetçi Hareket Partisi geliyor'' Özyavuz, hiç kimse sormuyor bu kanı kim döküyor, iki devlet mi savaşıyor barış olsun. Bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti devleti var, diğer tarafta da terör var. Bu terör örgütünü Türkiye de %6 oy potansiyeli var. İnsanlar sorar şu zamana kadar dökülen kanın hesabını kimden soracaklar.


Özyavuz,''40 bin kişinin ölümüne sebep olanı getiriyorsunuz, İmralı diye bir yere kapatıyorsunuz, yargılıyorsunuz, aradan 15 yıl geçiyor ve diyorsunuz Türkiye'nin tek umudu Abdullah Öcalan'dır bu işi çözecek adamdır. Madem öyle bir şey vardı, önceden neden bu şekilde alındı madem Abdullah Öcalan suçlu değildi, bu kanın dökülmesinde onun bir suçu yok, önceden neden fark edilmedi'' Özyavuz, Hükümet tarafından insanlarımızın beyni yıkanıyor, hükümet bu konuda sistemli bir şekilde geldi. 12 yıldır Türkiye de tüm kurumların başta yargı olmak üzere bütün kurumları ele geçirdi. Neticede medyayı da ele geçirdi. Özyavuz,''Beyin yıkama olayı ile ilgili yıllardan beri İsrail'in Ortadoğu da gerçekleştirmediği bazı projeleri yine Sayın Başbakan, Abdullah Öcalan ile ortak bir akıl ile çözüme gitmeye çalışılıyor'' dedi.


Özyavuz, son zamanlarda ise Türkiye gündemini akil insanlarla meşgul ediyor. Akil insanlar olarak seçtiği insanlara bakıyorum, vicdanen rahatsızım, liste içerisinde gördüğüm insanlardan dolayı, ben bunu Türk medyasına vicdan sahibi insanlara bırakıyorum. Özyavuz,''Akil insanları kendi kendini idare edememiş insanlar, nerede eski Marksist, sosyalist, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı insan varsa hepsini almış ''Akil insanları'' yapmış. Türkiye'nin özü bumu, akil insanları dediğiniz kendi yörelerinde, kendi bölgelerinde bir şeyler yapmış ve saygı görmüş insanlardan oluşması gerekiyor'' dedi.
Özyavuz, merhum Alparslan Türkeş'in 44 yıl önce kurduğu Milliyetçi Hareket Partisi sadece söylediği tek şey, ''iktidara gelmek için kurulan bir parti değiliz, bir dava partisiyiz, öncelikle vatanımız, daha sonra milletimiz ve sonra partimiz gelir'' demişti.


Özyavuz, Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye ile ilgili kırmızıçizgilerini belirlemiş, politikalarını belirlemiş, terör çözüm noktası konusunda belirlemiş bir siyasi partiyiz. Bin yıllık kardeşliğimiz var ülkenin bölünmesine karşıyız. Türkiye de Arap, Kürt, Laz, Çerkez, Türk mezhep etkinliğine sahip insanlarla kardeşiz. Şanlıurfa da her türlü mezhep yıllardan beridir kardeşçe yaşıyor.


Özyavuz son olarak ''Rahmetli İsmet İnönü'nün bir sözü var, dünya üzerinde bizden başkan kendi içinde hain yetiştiren bir millet yoktur''  Gerçekten yıllar sonra ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.
Bu ülkede sürekli sırtımızdan vuranlar mı çıkacak. Bizim Kürtlerle Araplarla Çerkezlerle ya da diğer etnik mensuplarla bir meselemiz yoktur. Kardeşlik havası içinde yaşıyoruz. Ama kan döken bir terör örgütü olayı var, biran önce bu terörün bitmesi lazım yatırımların artması lazım diye ifade etti.

Şeyhmus Aydoğdu / Gap gundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.