banner2
Öne Çıkanlar harran Camdaki Kız Trabzon Yeşilay istişaresinde acı gerçek; Urfa’da 1500 uyuşturucu kullanan ya Szlai

MHP: Doğunun batıya açılan kapısı Şanlıurfa bizim için önemlidir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Şanlıurfa'nın var olduğunu ve yerel seçimlerde özellikle Şanlıurfa'yı önemsediklerini belirten Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İbrahim Özyavuz, genel merkez Şanlıurfa'yı çok önemsediklerini, güneydoğu'daki en önemli illerden biri olduğu ve Şanlıurfa'nın batıya açılan bir kapı olduğunun farkında olduğunu ifade etti. Daha sonra konuşmalarına şöyle devam eden Özyavuz, yoğun bir tempo altında yerel çalışmalarımız devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi şuan için Şanlıurfa'da bir miting yapmayı düşünmüyor. Ama ileriki seçim döneminde bir miting yapmayı düşünüyor. En son yaptığımız Konya mitinginde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Şanlıurfa vardı. Urfa'ya çok önem verdiklerini, Urfa'nın Güneydoğu'daki en önemli illerden biri olduğunu ve Urfa'nın batıya açılan bir kapı olduğunu çok iyi bildiklerini söyledi

 

 

Teşkilat olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Özyavuz, bizim şuan yeni kurulan ilçe başkanlıkları ile ilgili çalışmalarımız var. Ama kesin olarak açıkladığımız herhangi bir adayımız yok. Teşkilat başkanı ile yapmış olduğumuz görüşmede atamaların şuan yasal olmadığını belirtti.Çünkü her ne kadar kaymakamlar atanmış olsa da, ilçelerde ilçe emniyet müdürlüğünün ve seçim kurumlarının oluşmadığını şuan yapılan atamaların sadece kağıt üzerinde kalacağını resmiyet, kazanmayacağını söyledi. Bundan dolayı bir süre daha bekleyeceğimizi söylediler. 15 gün içerisinde yeni kurulan ilçelerin başkan ve teşkilatlarını belirleyeceklerini ifade etti.
Özyavuz, Şanlıurfa da sadece AK Parti ilçe başkanlarını açıkladı. Açılım ve dış politikadaki başarısızlığının getirdiği sıkıntılardan dolayı sürekli olayı sıcak tutmak ve insanlardaki heyecanı devam ettirmek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Şuanda o atamalar geçerli değil çünkü yasal dayanağı yok. 
Özyavuz,"Milliyetçi Hareket Partisi olarak her bölge il ve ilçelerde iddialıyız. Şanlıurfa, Harran ve Akçakale daha belirgin görünüyor. Ama bana göre Birecik ve Bozova'daki belediyelere ortağız. Oralarda çok güzel çalışmalarımız var" dedi.

Suriyeli mültecilerin yerel seçimlerde oy kullanmasının yasal olmadığını söyleyen Özyavuz, Harran, Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir de yoğun olarak mülteciler bulunmaktadır. Hükümetin yerel seçimlerde Suriyelilere oy kullandırtmak için bir çalışma yapıyor. Ama bir türlü yapamadı yada başaramadı dedi.
Şeyhmus Aydoğdu / Gap Gündemi

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.