banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

MGK: Taviz yok, mücadeleye devam
6 buçuk saat süren toplantı sonrası 'Terörle mücadele taviz verilmeden sürecek' denildi.

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, ''Terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırılarının devletimizin ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı konusundaki kat'i inanç ile bu alandaki mücadeleye bu tehdit bertaraf edilene kadar taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki irade teyit edilmiştir'' denildi.

DOST VE MÜTTEFİK ÜLKELER DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI

Toplantı sonrası, terörle mücadelede tüm boyutlar üzerinde durulduğunun belirtildiği bildiride terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine değinilirken 'Tüm dost ve müttefik ülkeler dayanışma içinde olmalı' denildi..

MEDYA VURGUSU

Bildiride 'Basın yayın organlarının terörle mücadelede rolü önemlidir' denildi..

İŞTE AÇIKLAMANIN TAMAMI

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ''Terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırılarının devletimizin ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı konusundaki kat'i inanç ile bu alandaki mücadeleye bu tehdit bertaraf edilene kadar taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki irade teyit edilmiştir'' denildi.

MGK Genel Sekreterliği tarafından yayımlanan bildiride, Kurulun bugün İstanbul'da olağan toplantısını yaptığı hatırlatılarak, toplantıda, ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin detaylı bir şekilde ele alındığı belirtildi.

Bildiride, şunlar kaydedildi:

''Bu bağlamda, terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırılarının devletimizin ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı konusundaki kat'i inanç ile bu alandaki mücadeleye bu tehdit bertaraf edilene kadar taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki irade teyit edilmiştir.

Bu çerçevede, 21 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilen güvenlik toplantısında da belirtildiği şekilde, terörün istismar ettiği koşulların ortadan kaldırılmasına yönelik etkin çalışmalar da dahil, terörle mücadelenin, güvenlik, diplomatik, ekonomik, sosyal ve psikolojik tüm boyutları ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş, alınmış ve alınacak çok yönlü ilave tedbirler üzerinde durulmuştur.

Halkımızın tahrikler karşısında devletine her şart altında göstermeye devam ettiği güven, sabır, metanet ve sergilediği sağduyu ile basın ve yayın organlarının bilgilendirme görevlerinin icrasında taşıdıkları rol ve sorumluluğun önemle altı çizilmiştir.

Öte yandan, insanlığa karşı bir suç niteliği taşıyan ve insan haklarının temelini teşkil eden yaşama hakkını hedef alan terörle mücadelenin etkin surette yürütülmesinde uluslararası iş birliğinin önemi vurgulanmış ve bu bağlamda, başta komşularımız olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin artan bir dayanışma sergilemeleri yönündeki çağrı dile getirilmiştir.''

kullan

Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.