banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Merkez ilçede Suriye konuşuldu VİDEO

Urfa City AVM’ konferans salonunda gerçekleştirilen 2013 Ocak ayı Danışma Meclisi Toplantısına, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili, İbrahim Halil Özcan, Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Şanlıurfa Belediye Meclis üyeleri, Belde başkanları, mahalle başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Meclis Üyeleri,  Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen ve Partililer Katıldı.

2013 yılının ilk oturumu olan Ocak ayı Danışma Meclisi toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından divan başkanlığına Divana Ak Parti Şanlıurfa Belediyesi Meclis Grup Başkanı Adil Saraç, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Mert, Ak Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Cengiz İzol, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çoban ve Mahalle Başkanı Süleyman Engül Seçildi.

Divan seçiminin ardından açılış konuşmaları gerçekleşti.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit açılış konuşmasında önemli konulara değindi. Zahit ‘’Öncelikle Sayın Başbakanımızın taziyeleri vardı. Buradan Şanlıurfa halkı adına, Sayın başbakanımıza taziyelerimizi Şanlıurfa’dan iletiyoruz.  Cenabı Allah mekânını cennet etsin, kalanlara sabırlar versin. Sandık kurulu toplantılarımız devam ediyor.  Merkez ilçe başkan yardımcımız Sayın Mustafa Ağar Başkanlığı’nda sandık yönetim kurulu çalışmaları devam ediyor. Ve bununla ilişkin son listelerimiz genel merkezimizde Ak Biz programları altında burada daha sonra çalışmalar devam edecektir.  Üye sayımız merkez ilçe başkanlığımızın, değerli arkadaşlarımızın, mahalle başkanlarımızın yürütmüş olduğu çalışma sonucunda bugün itibari ile üye sayımız 45 bin 750’lere ulaşmıştır. Buda ortalama olarak yüzde 10’a tekabül etmektedir. İnşallah çalışmalarımız devam edecektir. Yine mahalle başkanlarımızdan Akçakale kapısında bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesislerine yardım yapılmıştır. Bu yardımı da Süleymaniye mahalle başkanımız Sayın Ahmet Engül yapmıştır. Burada mahalle başkanımızı kutluyor, tebrik ediyorum. Yine Karaköprü belediye başkanımız Merkez ilçemize bağlı beldemiz, Belediye başkanımız Ankara’da Meclis Dergisi tarafından yılın belediye başkan ödülünü almıştır. Burada teşkilatım adına Karaköprü belediye başkanı Av. Nihat Çiftçi’yi yürekten kutluyorum. Geçtiğimiz günlerde Sayın başbakanımızın oluruyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Partimize resmen katılmıştır. Bu katılımı öncelikle memleket, memleket, memleket yani Şanlıurfa’mız ve partimiz adına hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Yine mahalle başkanımız haftalık rutin mahalle toplantılarından bir tanesi olan Süleymaniye mahallesinde Sayın milletvekilimiz Zeynep Karahan Uslu’ya büyük bir toplantı düzenlemişlerdir.  Bu toplantı neticesinde olumlu geçmiştir. Burada bir kez daha mahalle başkanımıza teşekkür ediyorum. Ak Parti Şanlıurfa Merkez ilçe’ye bağlı, Merkez ilçe başkanımız yerel yönetimlerden sorumlu arkadaşımız bundan sonra aylık yerel yönetimler toplantısını merkez ilçe binamızda düzenleyecektir. Bununla ilişkin Merkez ilçe sınırları içersinde olan hem İl Genel Meclisi, hem belediye meclisi ve belde belediye başkanlarının partimizin belde başkanları ve yönetim kurulu eşlik edeceklerdir. Çalışmalarımız son hızla devam etmektedir. Yerel yönetimler seçimi yaklaşıyor. Bununla ilişkin Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak bizler elimizden gelen büyün gayreti sarf etmekteyiz. Şanlıurfa’mız için çalışan başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e Milletvekillerimize, parti teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza, encümenlerimize herkese bir kez daha buradan teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

 

Ak Şanlıurfa Milletvekili İ.Halil Özcan’da, ‘’ Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Teşkilatının düzenlemiş oldukları ocak ayı divan toplantısında olmaktan büyük mutluluk duydum. Kısmet olursa Süleymaniye Mahallesinde veya başka bir mahalle toplantılarında da bir program olursa seve seve katılırım. Bütün dünya başkanımızla uğraşıyor, Birde biz Ak Parti’liler olarak ta uğraşırsak gerçekten başbakanımıza çok yazık ederiz. Sayın başbakanımız gerçektende diktatör değil, belki bazı kesimlerde öyle lanse edilmektedir. İstişare neticelerinde yine sizlerden, tabandan gelen, sese kulak vererek bizim temsilcilerimizi seçiyor. Ak Parti’nin 11 yıllık hizmetini biz yaşadık, yaşıyoruz. Her alanda olduğu gibi demokratikleşme adında, Sosyal politikalarda, ulaştırma da hepsinde artık bir Ak olmuş, hizmet olmak adı altında kendini ispatlamış ve artık tartışılmaz marka olmuştur. Hem muhalifler tarafından da artık bu gündeme gelmiyor ve şuanda gerçekten İmralı sürecini yaşıyoruz. Çünkü bu bölgede Türklerinde, Kürtlerinde, Arapların gerçektende barışa ihtiyacı vardır. Türkiye sınırları dışındaki bölgenin de barışa ihtiyacı vardır. Geçen hafta anadilde savunma kanununu meclis’ten geçirdik. Ona demokratik alanında çok ciddi bir adımdı. Önceki gün gördüğünüz gibi avukatlarımız başörtüsü ile duruşmaya başladılar. Bunlar hayal edemeyeceğimiz şeylerdi. En son grup toplantılarımızda başbakanımızın çok kıymetli konuşmaları vardı. ‘’Birincisi Kardeşlik ve Birlik projesi’’ bu bölgenin ihtiyaç duyduğu, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir projedir. Hepimizin desteklemesi lazım Başbakanımızın ekmek israfı konusunda konuşması beni gerçektende çok etkiledi. Bu kendimizden başlayarak biz acaba gerçekten bu gafletle, bu israfı yapıyor muyuz? Yapmıyor muyuz? Ailemize nasıl davranıyoruz bu ekmek israfıyla, çünkü başbakanımız bu konuda çok ciddi bir rakam verdi. 37 milyar lira tüketiyormuşuz ve bunun 2011’de 5 milyon’u günlük çöpe gidiyor. Bizler Şanlıurfa olarak, Türkiye olarak yanı başımızda Suriye kardeşlerimize ‘’Bir battaniye, bir ekmek yardım kampanyası’’ ve bizimde gerçekten bu israfı yapıyorsak demek oluyor ki biz çok ciddi bir gaflet içersindeyiz ve bu durumdan hemen uyanmamız gerekiyor. Dünya’nın bir milyar’ı yetersiz besleniyor, 10 milyon’u da yılda yetersiz beslenmekten hayatını kaybediyor. Bunlardan haberdarız artık, haber de alıyoruz. Haberimiz yoktu, bilmiyorduk artık böyle bir özrümüzde yoktur. Geçen hafta 28 şubat darbelerinden biri kapıtılan Kur’an kursu diyanetin eliyle kapattırılmış, çünkü diyanet’e de baskı yapmışlardır ve 28 şubat darbecilerin emriyle kapatılmıştır. 1732 Kur’an kursu kapatılmıştır 1 yıl içersinde ve bunu kapatan da diyanet olmuştur 28 Şubat darbecileri nedeniyle, şimdi Allah’a şükür 4+4+4 ile beraber Kur’an kurslarının açılmasıyla yaş sınırı kalkmasıyla artık ondan da bir bahanemiz yok, Kur’an kurslarına çocuklarımızı göndermeliyiz. Hepimiz bu konulara destek olmamız gerekiyor.’’ Dedi.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcı Erkan Sözen ise, ‘’Bu Ak Parti Merkez İlçe toplantımız daha güzel oldu.  Ak Parti Teşkilatı İl yönetimi ile Merkez İlçesi ile mahalle temsilcilerine kadar, Gençlik kolları ile Kadın Kolları ile hep beraber birlik içersinde bütün hızımızla çalışmamız devam ediyor. ‘’ Dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanlığının düzenlemiş olduğu 2013 Ocak ayı Danışma Meclis Toplantısına katılamayan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök birer telgraf gönderdi.

www.balikligol.com

VİDEO

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.