banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Meclis Başkanvekili, vekile 'Hastir' çekti
Meclis Genel kurulunda yine gergin anlar vardı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce kürsüde konuştuktan sonra Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli sataşma iddiasıyla kürsüye çıktı.

CHP sıralarında gelen itirazlar üzerine Meclis Başkanvekili Kahramanmaraş milletvekili Mehmet Sağlam, ‘Lütfen lütfen.. Daha söze başlamadı. Hep sen mi konuşacaksın. Daha söze başlamadı. Has..tir ya..’ diye konuşunca ortalık karıştı.



TBMM Genel Kurulu, dün “utanç verici” bir ilke sahne oldu. Oturumu yöneten AK Partili TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın, sürekli laf atan CHP’li Haydar Akar’a yönelik “Has...” diye küfür etmesi ortalığı karıştırdı.
Genel Kurul’da dün CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, hakkında düzenlenen dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyi, kürsüde yırttı. İnce “Pamukova Savcılığı’nın hakkımda hazırladığı fezlekeyi yırtıyorum. Ben hükümeti eleştirmiyorum, hükümeti yıkmak istiyorum, yerine yeni hükümet kurulmasını istiyorum” dedi.
“Has...” diye bağırdı
İnce’nin konuşmasının ardından AK Partili ve CHP’liler arasında atışmalar sürerken, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sürekli laf atmasına sinirlenen TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın ağzından “has...” ifadesinin çıktığı duyuldu.
Bu lafı duyan bazı milletvekillerinin uyarısı ve cep telefonuna gelen mesajlar üzerine yeniden söz talebinde bulunan CHP’li İnce, Sağlam’a “Ben duymadım. İnternette duyulmuş, yorumlar yapılıyor. Ben konuşurken sinkaflı bir şey söylemişsiniz. Zabıtlara bakacağım. Umarım söylememişsinizdir” dedi. Sağlam bunun üzerine önce böyle birşey söylemediğini ifade etti ancak ardından da “Umarım böyle bir şey olmamıştır. Olduysa da özür dilerim” dedi. Sağlam daha sonra oturuma ara verdi. Verilen arada CHP Grubu TBMM TV’ye başvurarak görüntüleri almak isterken, Sağlam da ses kayıtları ve tutanakları istedi.
Sağlam, aranın ardından açılan oturumda milletvekillerine şöyle hitap etti: “Teybi dinledim açıkça belli olmuyor ama tutanaklardan Meclis’e yakışmayan benim şahsıma yakışmayan bir sözün ağzımdan çıktığı anlaşıyor. Bu kargaşa içinde kimseye bir gruba direkt muhatap olmamasına rağmen böyle bir sözün ağzımdan çıkmaması gerekirdi. Bir arkadaşım, bir grup bundan alınmışsa milletin önünde o arkadaşımdan da gruptan da özür diliyorum.”
CHP istifa istedi
Ardından söz alan İnce Sağlam’ı istifaya davet etti ve “Bu iş özürle çözülmez. Orada oturduğu sürece bu kürsüden ayrılmayacağız” diyerek, CHP grubu adına tüm milletvekillerini kürsü etrafında toplanmaya davet etti. Sağlam bunun üzerine önce “Genel Kurul’u kapattım” açıklamasını yaptı. Daha sonra da CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sağlam’ın istifasını talep ettiği dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na sundu.
Sağlam, Meclis çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, “Sesi dinliyoruz ama bulamıyoruz. Sanırım dudak okuma da olmuyormuş. O kargaşada tutanaklarda karışıklık olabilir. Bi ‘has...’ var ama o da küfür edildiği anlamına gelmez. Başka bir söz de olabilir. İnceliyorlar” dedi.
Meclis tutanağından
Meclis'te CHP’li Muharrem İnce’nin konuşmasının ardından AK Partili Nurettin Canikli’nin sataşma olduğu gerekçesiyle söz istemesinden sonra yaşananlar Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:
CANİKLİ- Sataşmadan söz istiyorum.
BAŞKAN SAĞLAM - Buyurun Sayın Canikli.
HAYDAR AKAR (CHP) - Hadi, hadi! Hadi, görelim yüreğini!
SAĞLAM - Lütfen, lütfen...
AKAR - Sayın Başkan, sen Meclis Başkanı...
SAĞLAM - Daha söze başlamadı kardeşim.
AKAR - Hadi oradan!
SAĞLAM - Hep sen mi konuşacaksın yani!
ALİ SARIBAŞ (CHP) - Sayın Başkan, ilkokul mu yönetiyorsun!
AKAR - Meclis Başkanlığı yap!
VELİ AĞBABA (CHP) - Niye AKP’ye müdahale etmiyorsun!
SAĞLAM - Bırak ya, otur!
AKAR - Bağımsız Meclis Başkanlığı yap! Avukatlık yapma!
SAĞLAM- Daha söze başlamadı ya! Has...!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.