banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Leyle Güven için eylem
Viranşehir ilçe belediye başkan vekili Mehmet Burun, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye personelleri katıldı. Burada bir açıklama yapan ilçe Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken Van’da yaşanan felakete değinerek yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi.

 

Uluğtürken; “Barışın unutulduğu, ölüm, kan ve gözyaşının olduğu bir süreçteyiz. Gencecik insanlar yaşamlarını kaybetmektedir. Çatışmalarda yaşamlarını yitirenler yüreğimize acı vermektedir. Bizler ölümlerin karşısındayız. Hiçbir insanın ölmesini istemiyoruz. Hiç kimsenin acı gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Bizler her hafta burada KCK adı verilen davadan tutuklu bulunan Belediye Başkanımız Sayın Leyla Güven’in serbest bırakılmasını isterken, siyasi operasyonlar devam etmektedir. En son İstanbul’da profesör ve yazarların aralarında bulunduğu 44 kişi tutuklandı. Neredeyse ölüm ve tutuklamaların olmadığı bir gün yok. Ülkemiz bu şekilde bir bilinmeze sürükleniyor. Bu tür uygulamalar halkların çıkarlarına hizmet etmemektedir. Bizler barış ve kardeşlik için mücadele ediyoruz ve tek kişi kalana kadar da bu mücadelemiz sürecektir. Bu tutuklamalar ve psikolojik baskılar bizi yıldıramayacaktır” dedi.

 

Viranşehir İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken açıklamasını “Başta belediye başkanımız Sayın Leyla Güven olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Savaş değil barış dilinin konuşulması gerekiyor. Kesilen müzakereler yeniden başlamalıdır.” Sözleri ile sonlandırdı.



OLAYIN GEÇMİŞİ

Aralık 2009 yılında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu "Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'ı kapsayan 11 ilde başlatılan operasyon kapsamında gözaltına Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, hala cezaevindeler.

www.balikligol.com / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.