banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Kurtulmuş; Şanlıurfa bölgenin cazibe merkezi olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa temasları kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti.

            Şanlıurfa’ya bir dizi inceleme ve gezi amaçlı gelen Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile bir süre sohbet eden Başkan Güvenç, Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında Kurtulmuş’a bilgi verdi.

          

            AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte Şanlıurfa temasları hakkında ortak açıklama yapan Başkan Güvenç, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u Şanlıurfa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti aktararak, “Üç gün boyunca Sayın Genel Başkan Yardımcımız ilimizin bir çok yerini gezme ve inceleme fırsatı buldu. Bu bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Halfeti’nin ne tür bir zenginlik olduğunu ve oradaki sorunlarımızı yerinde gördü. Şanlıurfa merkezde gezi ve incelemelerde bulundu. Harran’da eski Harran’ı, Ulu Camii’yi, Sur İçini gezdi. Suriyeli kardeşlerimizi misafir ettiğimiz yerleri ziyaret ederek, yerinde inceledi. Şanlıurfa’ya göstermiş olduğu ilgiden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Her zaman desteklerini arkamızda gördük. İnanıyorum ki Şanlıurfa’dan ayrıldıktan sonra beklentilerimizi Ankara’da tekrar iletecektir. Gerekli desteği gösterecektir” şeklinde konuştu.

    

            Şanlıurfa temasları hakkında genel bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtuluş, son üç günde keyifli bir Şanlıurfa seyahati gerçekleştirdiğini ifade ederek, Siyasi faaliyetlerde bulunma ile çeşitli yerleri gezme ve inceleme fırsatı bulduklarını kaydetti.     

 

,

          Şanlıurfa ziyaretinden büyük bir memnuniyetle döndüğünü dile getiren Kurtulmuş, “Son Seçimlerde Şanlıurfa bizim göz bebeğimiz oldu. Türkiye’de AK Partiye en yüksek oy veren belediyeler bakımından 3’üncü sırada yüzde 62 gibi başarılı bir oy oranı elde etmiş. Diyebiliriz ki Şanlıurfa bu anlamda bir tarih ve destan yazdı. Değerli Valimiz Celalettin Bey Şanlıurfa’yı yakinen tanıyordu. Şanlıurfalılarda Başkanımızı Urfalı olmamasına rağmen onu kendilerinden biri kabul ettiler. Böyle kabul ettiklerini de bu seçimde göstermiş oldular. Vali olarak, sorunlarını bildiği, takip ettiği ve çözmeye çalıştığı Urfa’nın önümüzdeki dönemde de seçilmiş İlk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Şanlıurfa’ya çok büyük hizmetler yapacak bundan hiç şüphem yok” dedi.

   

          Şanlıurfa’nın Büyükşehir olarak sınırlarının çok geniş bir olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Bununda zorlukları beraberinde getireceğini biliyoruz; Fakat Celalettin Beyin tecrübesi, enerjisi, hem de sorunlara olan vukufiyeti bütün bu sorunları çözeceğine olan inancımızı arttırıyor. Bizlerde elimizden geldiği kadar bu kadim şehrin emrinde olduğumuzu ifade etmek isteriz. Şanlıurfa’nın sorunlarını Ankara’ya taşımak, orada takip etmek, destek olmak ve yardımcı olmak için  elimizden geleni yaparız. Peygamberler, şairler ve veliler şehri Şanlıurfa’nın 5 yıl sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in üstün hizmetleriyle çok yukarılara çıkmış olacaktır; Turizm, ekonomi ve tarım bakımından her alanda çok güçlü bir gelişme kaydedeceğine inanıyorum. Sadece Türkiye’nin değil bütün bu bölgenin cazibe merkezi olarak Şanlı ve Büyük Urfa’yı görmeyi ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.