banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Kızıldemir; Yaşlılara sahip çıkmalıyız

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İsa Kızıldemir 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında yaşlıların önemine dikkat çeken Kızıldemir şöyle konuştu:

Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 21. yüzyılın yaşlılık yüzyılı olacağını ifade ederek, toplumların çok boyutlu olarak kendi değerlendirmelerini yapmaları, önlemlerini almaları ve yaşlanma problemlerini sosyal hassasiyetlerle ele alarak bu yönde projeler geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

 

1990 yılında 60 yaş ve üzeri nüfusun genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63e çıkmıştır. Yapılan son nüfus sayımlarında ise 65 yaş üzeri nüfus 2007 yılında yüzde 7.1, 2008 yılında yüzde 6.8, 2009 yılında ise yüzde 7 olarak belirtilmektedir. Bahsedilen rakamlar, önümüzdeki yıllarda giderek artacak olan yaşlı nüfusumuza ömürlerinin geri kalan kısmında yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmasını, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak karşımıza çıkarmaktadır. Bizler insanı merkezine aldığını ifade ederek yola çıkmış, bütün siyasi uygulamalarıyla her zaman milletimizin huzur ve refahını öncelemiş bir siyasi partinin mensuplarıyız. Bizler küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten bir kültürün, bir değerler silsilesinin mensubu iken bununla birlikte büyüklerine, yaşlılarına yönelik yaklaşımların tutumların sadece saygı boyutunda kalmasını da doğru bulmayan bir anlayışın mensuplarıyız. Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır.

 

Yaşlılığı kabullenmenin hem erdem hem de olgunluk anlamına geldiğini dile getiren Kızıldemir, gençlerin yaşlanacaklarını, yaşlıların da yaşlandıklarını kabullendikleri ölçüde olgunlaştıklarını belirtti.

 

Yaşlıların toplumda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer aldıklarını vurgulayan Kızıldemir, yaşlılara yönelik kutlanan her gün ve hafta bizlere biraz daha yaşlandığımızı hatırlattığını, dolayısıyla bu geçen süreçte olgunlaştığımızı, durulduğumuzu, kaybettiklerimizi ve kazandıklarımızı fark ettiğimizi aktardı. 21. yüzyılın ortalarından itibaren yaşlı ve genç nüfusumuz eşitlenmiş olacaktır. Dolayısıyla yakın gelecekte yaşamımızda yaşlılar bugünkünden daha fazla yer alacaktır diyen AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İsa Kızıldemir, açıklamasında, AK Parti olarak siyasi hayata başladıkları günden bu yana yaşlılara özel bir ilgi gösterdiklerini dile getirdi.

 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, belli gün ve haftalarda değil bir ömür boyu saygı ve sevgiyle anılmalarını diliyorum.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.