banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Kılıçdaroğlu; Sivereki il yapacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen Diyarbakır ziyaretini dün gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğanın Sivasın ötesine geçemiyorlar eleştirisine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, İşte buradayız. Dedelerimiz Kurtuluş Savaşını beraber verdi. Daha demokratik bir ülkede kardeşlik içinde yaşayacağız. dedi. Diyarbakırı bu bölgenin Parisi yapmak CHPnin boynunun borcudur. vaadinde bulundu. Ardından Şanlıurfaya geçen Kılıçdaroğlu, Siverek ilçesinde yaptığı konuşmada da vatandaşlara Yeniden il olacaksınız. sözünü verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır gezisine, havaalanındaki taksici esnafıyla bayramlaşarak başladı. Daha sonra CHP Diyarbakır İl Başkanlığında partililerle bayramlaştı. Buradaki konuşmasında Biz, bölgede yaşayan Kürt yurttaşlarımızın etnik kimliklerine saygılıyız. dedi. Bölgeye az geldiklerinden dolayı özeleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, Diyarbakırı bu bölgenin Parisi yapmak CHPnin boynunun borcudur. sözünü verdi.

CHP lideri, ardından Sanat Sokağını gezdi. Mısır satan gençlerle sohbeti sırasında anadilde eğitim, Kürt sorunu ve işsizlikle ilgili taleplerini dinledi. Kafelerde de gençlerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, bir süre tavla oynadı. Gençler, Kılıçdaroğluna poşu hediye etti. Gezi sırasında bir vatandaşın, Ergenekon davası kapsamında tutuklu olanlar için CHP bir heyet göndermişti, aynı şeyi KCK operasyonunda tutuklananlar için de düşünüyor musunuz? sorusuna Ortada bir mağduriyet söz konusu ise onları da ziyaret ederiz. karşılığını verdi. CHP Genel Başkanı, Diyarbakırdaki programını tamamladıktan sonra Şanlıurfaya giderken gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeni CHPnin sosyal demokrat politikalarla bölgede önemli bir güç haline geleceğini savundu. Kürtlerle aşk yeniden mi alevleniyor? sorusu üzerine de Aşk ölmez eğer gerçekse. diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ardından Şanlıurfaya geçti. Siverekte yaptığı konuşmada da ilçeye il olma sözü verdi: Benim sözüm memur Kemalin sözü, esnaf Kemalin sözü, işçi Kemalin sözüdür. Size söz veriyorum, siz il olacaksınız, yeniden il olacaksınız, ne eksiğiniz var sizin.

İsmail Avcı / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.