banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Kaytan’dan KAŞİP’e ziyaret

Başörtüsü yasağında sendikacı oldum

Geçmişte başörtüsü yasağının kaldırılması için yapılan mücadeleleri ve ne için sendikacı olduğunu dile getiren AK Parti Karaköprü ilçe Belediye Başkan aday adayı Ahmet Kaytan, “Biz başörtüsü eylemlerinden dolayı Memur-Sen Konfederasyonunun temsilcisiyken burada, Tıp Fakültesinden uzaklaştırılan arkadaşlarla eylem yaptığımız günde memurluktan istifa edip, sendikacılığı yapmaya karar vermiştik. Benim yeniden Ankara’da Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığından istifa ettiğim süreç de başörtüsüyle kardeşlerimizin meclise girdiği günün ertesi günü oldu. Bu değişim süreci elbette açılımla birlikte, hak ve özgürlükler bağlamında da söz konusu” dedi.

‘Kerkük’ten takip edilecek’

Bu seçimin bölge ülkelerden de takip edileceğini ifade eden Kaytan, şöyle devam etti;

“Urfa İslam dünyasında lider 3 sacayaktan biri. Bunlar İstanbul, Ankara ve Urfa. Urfa liderliğimizi tescil edecek, Ortadoğu’ya hükmedecek. Urfa’nın biraz daha katılımcı olması, katkı sunması gerekiyor. Ve bu yerel yönetim seçiminin sadece belediye seçimi olarak algılanmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu siyasi kırılma noktasında bugün yerel yönetim seçimleriyle birlikte atılacak temel üzerine bina edilecek olan yapı, Süleymaniye’den, Rakka’dan, Musul’dan, Kerkük’ten, Erbil’den de çok ciddi bir şekilde izlenecek. Sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine örneklik teşkil etmeyecektir büyükşehir Şanlıurfa. Buralar için de örnek olacak. Dolayısıyla bu yerel yönetimlerin gerek yerelde gerekse de genelde AK Parti Genel Merkezi ve buradaki ilçe teşkilatının çok dikkatli, sık eleyip ince dokuması gerekiyor. Bir ekip ruhuyla burada çalışma ortamının hazırlanması gerekiyor.”

Kaytan ayrıca, Bangladeş Arakan’da Memur Sen olarak sendikanın kurucusu merhum hemşehrimiz M.Akif İnan adını taşıyacak Yetimhane’nin temelini atmanın kendisine nasip olduğunu belirtti.

‘Kadınlarla, engellilerle yöneteceğiz’

Ahmet Kaytan, Amacının Urfa’da bir makama gelmek değil, buradaki hizmeti değiştirmek olduğunu söyledi.

‘Birlikte yöneteceğiz’ sloganına da değinen Kaytan, “Şu anda teşkilat çalışmalarına katkı sunan bütün kardeşlerimizin yanında, sivil toplum kuruluşları da çok önemli bir unsur. Onlarla birlikte çalışmamız gerekiyor. Kadınlar burada çok önemli bir unsur. Gençler hakeza öyle ve bizim toplumumuzun unuttuğu ve nüfusun yüzde 12’sini teşkil eden engelliler toplumumuz var. Allah’a şükür şu anda Urfa’da bütün kurumlar, bu bahsettiğimiz kesimler örgütlenmiş durumda. Öğretmenlerimiz, İmamlarımız, Okul Aile Birliğimiz, Kent Konseyimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız var. Biz birlikte yöneteceğiz derken bunların hepsiyle orayı yönetemeye talibiz” dedi.

‘Birlikte başaracağız’

‘Birlikte başaracağız’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Ahmet Kaytan, “Bu sloganımızın arka planında da mahalle temsilcisi, sokak temsilcisi, ilçe yönetiminde bulunan kardeşlerimiz en büyük emeği veren, gayret eden, çalışan kardeşlerimiz bulunuyor. Karaköprü Urfa’nın kalbi olacak. Nüfus çok artacak ve Ruhunu Peygamberlerden alan medeniyetimizi oraya taşıyacağız. Keşke mimarimizi de taşıyabilsek. Urfa Karaköprü’den yönetilecek.  Karaköprü’yü fedakârlık yapan kardeşlerimizle birlikte yönetmek gerekiyor. Ki siz orada o huzuru tesis edebilesiniz. Biz fedakârlık üzerine bina edilen bir yaşamı yeğledik. Bu hayatımızın birçoğu da sivil toplum kuruluşlarında geçti. Memur-Sen Konfederasyonu Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Bir yerde kullandığım ifadeyi burada arz etmek istiyorum. Hak üzerine bina edilen bir hayatın karşısında dünyevi hiçbir güç duramaz, dayanamaz. Şimdi bu fedakârlığı mahalle temsilcisi yapıyor, ilçe teşkilatında bulunan kardeşlerimiz yapıyor. Ancak yönetime gelenler, idare edenler o makamlara oturduktan sonra onları unutuyorlar. Eğer her birimiz bu fedakârlık noktasında çalışmalarımızı yaparsak, önce evimizi, sonra mahallemizi, sonra ilçemizi, sonra ilimizi, sonra bölgemizi, sonra ülkemizi ve ondan sonra da bütün insanlığın huzura ermesi için adım atmış oluruz. Bu kolay aslında, çok zor değil. En azından bizim ömrümüzün yettiği dönemde bu çalışmalarda bulunduğumuzda inşallah bizim zamanımızda olmasa da daha sonraki nesiller buna ulaşırlar diye düşünüyorum” diyerek KAŞİP Genel Başkanı Hakan Aydın’ın çok çalışkan, azimli olduğunu belirterek övgüler yağdırdı.

20 Şube ve Temsilciliklerle sayımız 38’e yükseldi

Memur Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakıp memleketine hizmet etmek maksadıyla AK Parti Karaköprü Belediye Başkanlığına aday olan Ahmet Kaytan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren KAŞİP Genel Başkanı Hakan Aydın, “KAŞİP olarak 20 Şube ve temsilciliklerimizle bu sayı 38’e çıktı. Bugün de İstanbul’da derneğimize katılımlar oldu. Şükür hergeçen gün biraz daha büyüyor ve etkili oluyoruz. Biz Ahmet Kaytan ağabeyimizin yanında Öğretmen-Öğrenci pozisyonundayız. Ondan öğreneceğimiz çok şey var. Bizim sorunlarımızın üst düzeylere aktarılmasında her zaman bize destek olmuştur. Genel merkezimizi Ankara’ya taşıyabilmek içinde desteğini istiyoruz. Biz zaten her zaman kendisine destek olmaya hazırız” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.