banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Katı Atık Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı

Şanlıurfa Katı Atık Belediyeler Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

    Toplantıya, Bozova Belediye Başkanı ve Şanlıurfa Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği başkanı Hasan Arusoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı, Belediye meclis üyesi ve birlik üyesi Av. Ahmet Düşünür’ün yanı sıra, Belde Başkanları ve Katı Atık Belediyeler Birliği Üyeleri katıldılar.

Açılış divanın oluşmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından toplantı devam etti.

Toplantıda yılda bir yapılan encümen seçimi yapıldı. Gizli oy, açık tasnif usulü yapılan oylamalara göre; Encümenler Mehmet Emin Özyavuz, Mehmet Küçük, Mehmet Sadık Sade, Mehmet Emin Bakay ve Ebuzer Akgün seçildiler.

Toplantıda bütçe görüşüldü. Toplantıyla ilgili olarak bilgi veren Birlik Başkanı Hasan Arusoğlu; “Toplantımızda Tıbbi Atık Sterilizasyon kurulması için karar aldık. Birlik bütçemiz 1. 860 bin TL’dir Bu paralar atıkların depolanmasında kullanılıyor. Enerji Bakanlığı ile bir görüşmem oldu. Bir ay sonra YEK kanunu çıktıktan sonra Tıbbi atık projemizi vereceğiz. Hedefimiz bu projemizi AB hibe desteklemesinden kullanmak. Bu projemizde Elektrik üretimi olacak, geri dönüşüm olacak kalan atıklar da gübreye çevrilecek” dedi.

Şanlıurfa Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği 10 Belediye başkanı olmak üzere toplam 40 üyesi bulunmaktadır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.