banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Kardeş Belediyeler Yıldırım'da buluştu VİDEO
Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda düzenlenen törene Yıldırım Belediyesi’nin kardeş şehirleri olan Bulgaristan Cebel, Kosova Gilan, Azerbaycan Abşeron, KKTC Tatlısu ve Türkiye’den Şanlıurfa Hilvan, Kütahya Kuşu, Bilecik Pazaryeri, Büyükorhan ve Orhaneli’den öğrenci grupları ve belediye başkanları katıldı. Misafir çocukların yörelerine ait folklor oyunları ve şarkılarıyla renklendirdiği "Kardeş Şehirler Şenliği"nde Hilvan Belediyesi Çocuk Folklor Ekibi, Yenişehir Çocuk Mehter Takımı ve Yıldırım Belediyesi Çocuk Semazen Grubu gösteri yaptı.


Yıldırım Belediyesinin kardeş şehirlerinden gelen çocukların gösterilerinin ardından 14 kardeş belediye bayrağının bulunduğu 5,5 metre boyundaki "Kardeş Şehirler Anıtı" açıldı. Yıldırım’ın birçok kültürü bünyesinde barındırdığını belirten Başkan Keskin, "Kardeşlik sadece kâğıt üzerinde kalmıyor, çeşitli münasebetlerimiz devam ediyor. Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki mesajı "kardeşlik". Biz de kardeş belediyelerimizin bayraklarının, 7 devletin bayrakları ile Türkiye’nin en büyük bayrağının dalgalandığı Bayrak Alanı’nda yer almasını istedik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sizlerle birlikte karşılamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın daha bu yaşlardan iyi ilişkiler kurması ileride ülkeler arasında dostluk ve iş birliğini artıracaktır" dedi.




Yıldırım Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında kardeş belediye olarak Yıldırım’a giden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık yaptığı selamlama konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.



Bayık “ Bu sene kutlu Doğum Haftasının konusu kardeşlikti. Sayın Özgen Keskin Başkanım bu kardeşliği bugün burada pekiştirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugün buradan her bölgeden ve farklı ülkelerden gelen çocuklarımızın burada buluşması ve birbirlerini tanıması büyük bir anlam taşımaktadır. Biz bu insanlarla birlikte omuz omuza mücadele etmişiz. Bu sebeple Türkiye bir mozaiktir. Bundan sonra kardeşliklerin devamını ve bu konuda yapılacak olan çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...




Bütün kardeş belediyeler birlikte halay tutarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yapılan gösterilerin ardından 14 kardeş belediye adına dikilen ve üzerinde kardeş belediyelere ait sembolik bayrakların bulunduğu anıtın açılışı yapıldı. Kardeş belediyelerin birlikte yaptığı açılışta konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin” Bu bayrak meydanına yakışacak olan ve her gün kardeşlerimizin bayraklarını dalgalandıracak olan bu anıtın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



Bayrak alanında yapılan kutlamaların sonunda Hilvan belediye Başkanı Aslan Ali Bayık kardeş belediye başkan yardımcısı Yaşar Elmas’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

VİDEO  



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.