banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Karataş: Çözüm savaşla değil barışla aranmalıdır



Karataş mesajında; “Bölgemizde olası bir savaş sonrasında feryatlar Türkçe, Kürtçe ve Arapça olacak ama daha sonra kurulacak olan sömürü çarklarının zafer çığlıkları ise İngilizce dile getirilecektir” dedi.

‘SÜREÇ, VERİLEN SÖZLERLE TAMAMLANMALIDIR’

30 yıldır bölgede devam eden ve binlerce canın yitip gitmesi ile son dönemlerde durulaşan kaosun ‘Çözüm Süreci’ adı altında karşılıklı verilen sözlerle umuda dönüştüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Karataş, “Tüm ülke insanımızın süreçten büyük beklentileri var. Türkiye’nin alışılmış görüntüleri olan çatışmaların durulması anaların yüreklerine su serperken, son haftalarda sürecin gelişme göstermemesi bizleri üzmüştür. Evet, Ortadoğu’da endişe veren gelişmeler yaşanıyor ama hükümetin ülke içi meselelerini bir tarafa bırakmaması gerekiyor. Sürecin devamının sağlanması için hükümet kanadının daha somut adımlar atmasını bekliyoruz. Türk, Kürt, Arap ve nice renkleri içinde barındıran Türkiye, bu anlamda bekleneni karşılamalı ve yurtta sulh kavramını tüm insanlarının beklentisi doğrultusunda yerine getirmelidir” diye konuştu.

ORTADOĞU’YA MÜDAHALE

Karataş açıklamasında bir başka konu olarak Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri ele aldı. Suriye’deki iç savaşla başlayıp bölge ülkelere de yayılan olayların önceden planlanmış bir operasyondan ibaret olduğunun altını çizen Karataş, “Çözümü savaşta değil barışta aramalıyız. Türkiye, Ortadoğu’da barışın sağlanması için elinden geleni yapmalıdır. Son dönemlerde yaşanan kimyasal saldırıları kesinlikle ama kesinlikle kabul etmiyoruz. Ama çözümün savaş ile aranmaya çalışılmasına karşıyız. Zira Ortadoğu’da çıkacak bir savaşta feryatlar Türkçe, Kürtçe ve Arapça olacak ama daha sonra kurulacak olan sömürü çarklarının zafer çığlıkları ise İngilizce dile getirilecektir. Bu oyuna dikkat edilmelidir. Barışı esas alan bir mantıkla hareket eden Türkiye, gelecek nesiller açısından da örnek bir ülke olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.