banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Karaköprü'nün İlçe olmasını CHP'li Kenan Karataş değerlendirdi

Karataş, "Karaköprü’nün geleceği yandaşların ve aşiretlerin değil, halkın iradesiyle inşa edilecek" ilkesiyle yola çıktıklarını ve bu anlamda Beldelerinin İlçe statüsüne çıkarılması hususunda gerek yazılı gerekse görsel basında bu konunun takipçisi olduklarını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti.

 

 

Şanlıurfa İlimizin Büyükşehir Belediye statüsüne çıkarılması hususunda alınan ilk kararda Karaköprü Beldemizin tüzel kişiliğinin Büyükşehir’e bağlanması gündeme gelmişti. Bu varsayımlar doğrultusunda biz CHP Karaköprü İlçe Yönetimi olarak Beldemizin kapanmaması ve hatta aksine İlçe statüsüne çıkarılması yolunda gerek yazılı gerekse görsel basında konuyu gündeme taşımış ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı gerekirse Ankara'yı mekân tutacağımızı dile getirmiştik.

 

Dün alınan İlçe kararında bir nebzede olsa katkımız olduysa ne mutlu bize.13 ilden ve birçok ilçeden büyük olan Beldemizin varlığına son verip Büyükşehir’e bağlanması yönünde alınacak aksi bir karar masumane olmayacaktı. Esentepe ve 86 köy'ün İlçe sınırlarımıza dâhil edilmesiyle 20 bin civarında olan seçmen sayımızın yaklaşık olarak 52 bine çıkması söz konusu. Her ilden her ilçeden her halktan harika bir mozaik oluşturan İlçemiz, demokrasinin en güzel en anlamlı modelini oluşturmuştur. Karaköprü artık bir aileye bir aşirete yâda yandaşlara değil,  halkın geneline yani özgür iradeye yani bağımsız iradeye yani ezilene yani sömürülene hitap edecek.

 

Kendimize ilke edindiğimiz farklı bir anlayış var ki oda Karaköprü'nün geleceğinin artık yandaşların ve aşiretlerin iradesinde değil halkın iradesinde inşa edilmesi hususunda ki ilkemizdir. Biz görevde olduğumuz sürece hiçbir şekilde Karaköprü'nün bir tek taşının dahi birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Şimdiye kadar süre gelmiş aile belediyecilik anlayışına asla müsaade etmeyeceğiz. Karaköprü yalanın, talanın, vurgunun, rantın döndüğü İlçe olarak anılmayacak. Koltuk sevdası yüzünden değerli alanlar oy karşılığında birilerine yok pahasına pazarlanamayacak.

 

Buradan Beldemizin resmen İlçe statüsüne kavuşmasının halkımıza hayırlı olmasını diliyor; İlçemizin, egemen güçlere teslim edilmemesi hususunda kardeşlerime; bağımsız, baskısız, özgür bir Karaköprü oluşturulması yönünde elbirliği yapalım diyerek sözlerini tamamladı….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.