banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Kamalak'tan Kuzu'ya 'iktidar' cevabı

Ali Kırca'nın sunduğu Siayset Meydanı programına konuk olan Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'nun, Saadet Partisi aleyhinde konuşmasının ardından ilk tepki, Refah Partisi Ordu eski milletvekili Hasan Öz'den gelmişti.

 

Geçtiğimiz günlerde, TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, Katılmış olduğu bir TV Programında, Saadet Partisi'nin kadın adaylarını hedef alarak '38 Kadın aday göstermişler. 34'ü başörtülüymüş. 38'ini birden başörtülü aday göstersen ne yarar. Bunlar zaten meclise giremeyecek' şeklinde konuşarak pek çok kişinin tepkisine maruz kalmıştı. Stüdyoda bulunan konuklardan biri ise 'henüz seçim yapılmadan, insanlar özgür iradesini kullanıp oyunu vermeden bu şekilde konuşmanız doğru değil' diyerek tepkisini göstermişti.

 

Ali Kırca'nın sunduğu Siayset Meydanı programına konuk olan Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'nun, Saadet Partisi aleyhinde konuşmasının ardından ilk tepki, Refah Partisi Ordu eski milletvekili Hasan Öz'den gelmişti. Hasan Öz, 'Burhan Kuzu kim oluyor ki, başörtülü milletvekili adayının meclise giremeyeceğini ilan ediyor' demişti.

 

Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu ise Burhan Kuzu'yu eleştirerek; 'Biz dış güçlerin desteklediği bir siyasi kadro değiliz. Biz inandığımız meseleyi yerine getiriyoruz, hazımsızlık değil' dedi.

 

Burhan Kuzu, Ajans5'e yaptığı açıklamada, Adalet Eski Bakanı İsmail Müftüoğlu'nun Merve Kavakçı olayında dik durmayan bugün AKP'ye geçenlerdir. Dik duramayanlar tabiki başörtülü aday falan gösteremezler. Hani siz bütün anayasayı korkutmuştunuz, hani siz askeri sindirdiğinizi söylüyordunuz? Peki kimden korkuyorsunuz, niçin başörtülü aday göstermiyorsunuz? Demek ki hesap başkadır sözlerine şöyle cevap verdi:

 

Başörtüsü konusunda Akparti'nin neden başörtülü aday göstermediği sorusu üzerine de Akparti'nin bu konuda samimiyet testine tutulacak son parti olduğunu , başörtü mağduriyetini en çok yaşayanlardan birinin sayın Başbakanımızın kızları yurtdışında okumak zorunda kalarak yaşadığını, bu meselenin yıllardır ülkemizin en önemli konularından biri olduğunu, 2008 yılında Anayasayı değiştirerek başörtü serbestliğini sağladığımızı ancak Anayasa Mahkemesi'nin bu yasayı iptal ettiğini ve partimizin bu nedenle kapatma davasına maruz kaldığını hatırlatarak tüm bu yapılanları görmezden gelerek Akpartiyi başörtüsü konusunda samimiyetsizlikle itham etmenin insafsızlık olduğunu belirttim. Kaldı ki şu anda başörtü önemli ölçüde serbest bırakılmıştır.

 

Burhan Kuzu'ya bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'tan geldi. Kamalak Burhan Kuzu'ya yönelik olarak şunları söyledi;

 

"Bu sözler Burhan Kuzu'ya yakışmayan sözlerdir. Eninde sonunda Milli Görüş iktidara gelecektir Allah'ın lütfuyla. Ne yaparlarsa Milli Görüşün yolunu kesmeleri mümkün değil. Bizim asıl amacımız falan partinin oyunu, filan partinin oyunu bölmek değil, bu milleti selamete çıkarmaktır. Allah'ın lütfu inayetiyle göreceksiniz; Milli Görüş mutlak surette, bugün olmazsa yarın tek başına iktidara gelecektir. milligazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.