banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Kamalak: Niyet halis olursa sorunlar çözülür

Diyarbakır’ı çeşitli temaslarda bulunmak üzere 5 günlüğüne ziyaret gelenSaadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve beraberindeki heyet, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Basın toplantısında konuşan Mustafa Kamalak, anlaşmamak ve bir olmamak için hiçbir sebebin olmadığını belirterek, Allah’ın birliğine inanmanın ve İslam’ın yaşam biçiminin topluma huzur getireceğine vurgu yaptı.

‘Adaletin dışında zulümden başka ne vardır?’

Bölgede yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını ifade eden Kamalak, yaşanan olaylar nedeniyle bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ve ortaya çıkan sıkıntıları çözmek için seferber olduklarını söyledi.

Bölgeye değer verdikleri için 5 gün süresince bir takım çalışmalar yapacaklarını bildiren Kamalak, “Adaletin dışında zulümden başka ne vardır?Hakkın dışında batıldan başka ne vardır?Bu bölge öz değerlerine sahip çıkan, geleneklerine değer veren mert insanların yaşadığı bir bölgedir. Bu yüzdendir ki bölgeye değer veriyoruz.” dedi.

Bütün insanlığın bir bunalım içinde olduğunu söyleyen Kamalak, küfür ehlinin Müslümanlara karşı birleştiğine ve oyunlar oynadığına dikkat çekerek,  “Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Acem’iyle, Arap’ıyla, Zaza’sıyla, Sünni’siyle ve Alevi’siyle bu oyunu bozmamız gerekiyor.” dedi.

‘Yeryüzünde çözülemeyecek sorun yoktur yeter ki niyet halis olsun’

Geleceğe ümitle baktığını söyleyen Kamalak, “İnanan insandan da zaten başkası beklenemez. Önümüzde bir seçim var. Yörenin çözülemeyecek sorunu yoktur. Milli görüşün açtığı fabrikalar bir bir elden çıkarılıyor. Diyarbakır’da sadece 8 fabrika vardır. Hâlbuki Diyarbakır’da şu an yüzlerce fabrikanın olması gerekiyordu. Müslümanlar imamesi kopmuş tespih taneleri gibi dağılmışken, Müslümanlar olarak İslam dünyasını birleştirmemiz gerekiyor. Sorunları çözmek için 'Adil Düzeni'oluşturmalıyız. İslam’ı yaşamalıyız. Bize Allah’ın kitabı ve Resulullah’ın sünneti emanet olarak bırakılmıştır. Bu emanetlere sahip çıkmalıyız. Yeryüzünde çözülemeyecek sorun yoktur yeter ki niyet halis olsun.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.