banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İzol ve Belsen; Bizi yıpratamazsınız

Son günlerde mahkemelik olan BELSAN firması ile bağlı olduğu Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı M.Emin İzol yazılı açıklama yaparak; “Şanlıurfa Belediyesi ve BELSAN AŞ.’yi yapılan asılsız haberlerle yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.

 

İşte yapılan o açıklama;

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı M.Emin İzol, Belsan AŞ. Genel Müdürü Cengiz Konur ve Belsan Ulaşım Müdürü Abbas Yavuz birer açıklama yaparak, son günlerde ulaşımla ilgili çıkan haberlere açıklık getirdiler.

 

Toplu taşımadaki değişimler, yapılan ihaleler, urfakart, parkometre, akaryakıt, v.b konularda son günlerde bazı medya kuruluşlarında çıkan haberleri değerlendiren üçlü, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmayan tarzda haberler olduğunu dile getirdiler.

 

Şanlıurfa’nın en önemli sorunlarından biri olan ulaşım sorununun çözümünde kararlılık sergileyen Şanlıurfa Belediyesi ve BELSAN AŞ.’yi yapılan asılsız haberlerle yıpratmaya çalışanlara seslenen Belediye Başkan Yardımcısı İzol ve Belsan AŞ. Genel Müdürü Cengiz Konur, bu tip haberlere asla aldırış etmediklerini söylediler. Şanlıurfalıların Ramazan Ayı’nı en içten dilekleriyle kutladığını belirten Başkan Yardımcısı İzol, 1 ayı aşkın bir süredir hayata geçirilen Urfa Kart ve Toplu Taşıma hakkında çeşitli bilgiler verdi.       

 

İzol, “Toplu taşıma hizmeti yapan araçlarımız, Belediyemizin belirlediği güzergâhlarda gerekli emir ve kurallara uygun bir taşımacılık yapmaktadır. Bizim daha önce 12 adet aracımız vardı. Belsan A.Ş ile yapılan protokol sonucunda yeni araçlar kiralandı. Bunun yanı sıra toplu taşımada hizmet veren 6 kooperatife ait birçok aracın kiralanması yapıldı. Toplam araç sayımızı Belsan Genel Müdürü Cengiz Konur açıklayacaktır. Ben son günlerde ortaya atılan asılsız haberlere açıklık getirmek istiyorum. –Belsan Zor Durumda, Akaryakıt ve mali ödemelerde sıkıntı yaşanıyor” şeklindeki haberler tamamen gerçeği yansıtmayan haberlerdir. Belsan A.Ş güçlü bir şirkettir. Kesinlikle maddi bir sıkıntı içersinde değildir. Akaryakıt konusunda bazı denemeler yapılmaktadır. İstenilen kalitede akaryakıt alınabilmesi için mevcut firma ile sözleşmeler iptal edilmiştir. Olayın maddi boyutla bir alakası bulunmamaktadır” dedi.

 

Belsan A.Ş olarak 2 ay önce toplu taşıma hizmetini devraldıklarını ifade eden Genel Müdür Cengiz Konur, “Belediyemizin 12 adet aracının yanı sıra 4 Temmuz’da 26 adet yeni otobüslerle toplu taşıma hizmetini resmen başlatmış olduk. Daha sonra belediyemizden ve halkımızdan gelen talepler doğrultusunda 26 adet daha yeni araç daha getirdik. Toplam 52 yeni araç alınmış oldu. Kooperatif bünyesinde kiralanan ve araç ve bize yapılan 2 adet hibe araçla birlikte toplam 105 araçla birlikte taşıma hizmetini sürdürüyoruz. Kooperatif bünyesinden bize katılan araçların ödemelerinde bir sıkıntı yaşanıyor şeklinde çıkan haberler tamamen yalan haberlerdir. Ödemeler belirlenen takvimde yapılmaktadır. Akaryakıtla ilgili de hiçbir sorunumuz yok. Firmaların akaryakıtlarını deneme ediyoruz. Eğer yakıtla ilgili bir sorunumuz olsaydı araçlarımız seferlere çıkmazdı. Bu konulara ilişkin yapılan asılsız haberlere ilişkin avukatlarımız gerekli çalışmayı başlatmışlardır. Haberlerin ne şekilde ne amaçla yapıldığını aslında biz biliyoruz. Ancak halkımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

 

Parkometre ile ilgili soruları yanıtlayan Konur, “Parkometro konusunda yaşadığımız en büyük sorun kalifiye elaman sıkıntısıdır. Bu sıkıntının çözümü konusunda önemli çalışmalarımız var. Elemanlarımızı bazı sınavlara tabii tutacağız. Parkometrenin hayata geçmesiyle birlikte trafikte yaşanan park sorunları ortadan kalkmıştır. Sürücüler ve esnafımız uygulamadan oldukça memnundur. Bizlere yapılan geri dönüşümlerde halkın ve esnafın memnuniyetini görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Toplu taşımada görevli şoförlere yönelik belirli dönemlerde eğitimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Belsan Ulaşım Müdürü Abbas Yavuz, şoförlere yönelik yürütülen eğitim çalışmalarının ve disiplinin gerekliliğini vurguladı.

 

Yavuz, “ Kamuoyunda şoförlere aşırı disiplin uygulandığı şeklinde haberler yer almıştır. Disiplin her iş sektöründe olması gereken unsurların başında gelir. Bizler çalışanlarımıza yönelik eğitimlere ve disipline daima önem verdik vermeye devam edeceğiz. Zaten toplu taşımada eskiden disiplin olmadığı için halkımız bu konuda şikayetçi idi. Ancak şimdi çalışanlarımızın davranışlarından halkımız oldukça memnun” dedi.

WWW.BALİKLİGOL.COM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.