banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İsmet Yılmaz Siverek'te Konuştu

ilçenin yeni şehir mahallesinde bulunan kapalı spor salonunda Ak Parti ilçe 5. olağan kongresine katılan Bakan Yılmaz gazetecilerin bedelli askerlik ile ilgili sorularına bu konuda bir şey söylemiyorum yanıtını verdi.


      Şanlıurfa milletvekili Kasım Gülpınar, ilçe kaymakamı Hamza Erkal, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Ak parti ilçe başkanı İlhan Çelik tarafından Siverek  Belediyesi sosyal tesislerinde karşılanan bakan Yılmaz burada verilen öğle yemeğinin ardından Ak Parti ilçe kongresine katıldı.


      Paşa konağında verilen yemek sonrası  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz Bedelli Askerlik ile ilgili sorularına bu konuda bir şey söylemiyorum, Sivereklilerin 107. topçu alay komutanlığının şehir dışına çıkarılması yönündeki beklentilerinin olduğunu yönündeki soruya ise Bakan Yılmaz " Bugün Siverek'e geldim kaymakam ve belediye başkanını ziyaret edeceğim, bu konudaki taleplerini bana iletecekler bizde genel kurmay  başkanlığımızca ortak bir çalışma yapacağız ve Siverek için hangisi iyi olacaksa bizde o çözümün arkasında olacağı" dedi.


   Gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan Yılmaz Ak parti 5. olağan kongresinin yapılacağı Siverek kapalı spor salonuna geçti.


     Şanlıurfa milletvekilleri  ile birlikte katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ilçe Başkanı İlhan Çelik ve millet vekili kasım Gülpınar'ın açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıktı.


      Yaklaşık beş bin kişinin bulunduğu salonda konuşan Bakan Yılmaz, doğuda ve batıda baas partileri var dedi. Bakan Yılmaz şöyle devam etti.  İki kapılı bir handayız uzun ince bir yoldayız, menzile varmak üzereyiz menzile varmanın yolu halka hizmetten geçiyor, Şanlıurfa'nın da Siverek'inde sorunları çözülür, çözülemeyecek bir sorun yoktur, yeter ki birlik olalım beraber olalım, Türkiye'de eğer bir yanlışlık yaparsak bilin ki geçmişteki o karanlık  günler geri gelir, Türkiye'nin bir baas partisi vardır, doğuda da var batıda var, Allah bu baas partisine fırsat vermesin, bu coğrafyada halkına zulüm eden baas partisi zihniyetidir.  Bakın Irak'ta en büyük zararı Saddam'la beraber baas partisi verdi, Suriye'de en büyük zararı Baas partisi verdi Esad'la beraber, Türkiye'de bugün istediğimiz yerde değilsek en büyük zararı Türkiye'nin baas partileri verdi.  1940 yıllarda bir yasa çıkardılar, Arapça ezan okuya kamet getirene  ceza verdiler, bunların dine bakış açıların dine bakışı çarpıktır. Bunların dine olumlu bir şekilde bakamazlar, bunlar dine saygı gösteremezler, bunların anladığı şey vicdanı kilitle, kuranı kerimi evine koy  ama dışarıda hükmüyle icra etme, bunların dini anlayışla bir araya gelmesi mümkün değil. Türkiye'nin hangi alanlardan bugün hangi alanlara geldiğini göstermek için geçmişte bunların neler yaptığını iyi bilmek gerekiyor. Kitap yazanı da kitap okuyanı da, şiir yazanı da şiir okuyanı da hepsini mahkûm ettiler. Dedi.


       Şanlıurfa milletvekili kasım Gülpınar, her siyasetçi yaptığını anlatılır ancak ben yapmadıklarımızı anlatacağım,  Allah'a çok şükür hırsızlık yapmadık, arsızlık yapmadık, kimseye tepeden bakmadık, tele vole siyaseti yapmadık, zalimin yanında olmadık, boş vaade bulunmadık, yalan söylemedik. Dedi.


   Kongreye tek liste ile katılan   İlçe Başkanı İlhan Çelik ise açılış konuşmasında şöyle dedi. " Hamd ediyoruz  birbirinden değerli milletvekillerimiz, bakanlarımıza sayın başbakanımıza ve kurucu liderimiz cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın neferi olduğumuza hamd ediyoruz, 2014 yerel seçimlerde yapmış olduğumuz çalışmaları bir kat daha artırarak daha fazla çalışacağımıza söz veriyorum dedi.


   Yapılan konuşmaların ardından 5. olağan kongre de oylama yapılırken bakan Yılmaz ilçe kaymakamlığına ve Siverek belediye başkanlığına ziyarette bulunmak için kapalı spor salonundan ayrıldı.


       Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye katılan Bakan Yılmaz ardından Siverek kaymakamı Hamza Erkal'ı  ve Siverek belediye başkanı Resul Yılmaz'ı makamında  ziyaret edip bir süre görüştükten  sonra Şanlıurfa milletvekili Kasım Gülpınar ile birlikte yürüyerek ilçe merkezinde bulunan Ulu Camiye geldi. Burada  akşam namazını kıldı. Namazdan sonra çarşı esnafını ziyaret eden bakan Yılmaz tarihi gümrük hanında düzenlenen sıra gecesine katıldı. Mahalli yemek ve çiğköftenin ikram edildiği sıra gecesi basına kapalı yapıldı. Bakan Yılmaz daha sonra ilçeden ayrılarak karayolu ile Şanlıurfa Gap Havalimanına geçecek.

Kaynak: siverek haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.