banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İngiltere ve Türkiye arasında Mutabakat Bildirisi imzalandı

 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası Derneği arasında ‘Mutabakat Bildirisi’ imzalandı. Mutabakat bildirisi, iki ülkedeki şirketlerin ticaret, yatırım, teknoloji transferi, teknik, mesleki deneyim, ekonomik ve ticari yasa, yönetmelik hakkında bilgi alışverişi gibi konuları kapsıyor.

Mutabakat Bildirisi, iki ülkedeki şirketlerin ticaret, yatırım, teknoloji transferi, teknik, mesleki deneyim, ekonomik ve ticari yasa - yönetmelik hakkında bilgi alışverişi gibi konuları kapsıyor. Bu anlaşma ile Türkiye ve İngiltere’deki şirketler, ikili yatırım ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla seminer, konferans ve eğitim programları düzenlerken aynı zamanda kendi bölgelerinde iş yapmanın inceliklerini de birbirleriyle paylaşılacak.

“Bursa’da 12 İngiliz firma var”

Her iki ülke için de önemli bir anlaşmaya imza atıldığını ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, “Bursa’da 12 İngiliz firmanın yatırımı bulunuyor. Bu rakamın artması gerekiyor. BTSO’nun 35 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası, İngiltere’deki firmaların teknolojik altyapısından faydalanmak istiyoruz.” dedi.

“İngiltere, dünyanın en büyük 5’inci ekonomisi”

Bursa ve Türkiye’nin ekonomik gücünün farkında olduklarını ifade eden Birleşik Krallık Başkonsolosu Leigh Turner, anlaşmanın da bu kapsamda gerçekleştirildiğini söyledi. Bursa’daki firmaların küresel ölçekte güçlü olmaya odaklanması gerektiğini belirten Turner, “İngiltere, dünyanın en büyük 5’inci ekonomisi. Bu yıl ikinci çeyreğinde yüzde 3,2 büyüdük. Hızlı bir büyüme kapasitesine sahibiz. Kolay İş yapma kapasitesi ve olanakların da dünyada 7’nci sıradayız. İngiltere’de geçen yıl 1,6 milyon araç üretildi. Bursa’nın da otomotiv sektöründeki başarısını biliyoruz. Böylece hem ihracat hem de yatırım fırsatları ortaya çıkmış oluyor.” diye konuştu.

“En büyük eksiklik markalaşma”

BTSO’nun 35 bin üyesini İngiltere’deki sanayicilerle bir araya getirebileceklerini anlatan İngiliz Ticaret Odası Derneği Başkanı Gaunt, Kasım ayında İngiltere’deki en büyük 7 ticaret ve sanayi odasını ziyaret edeceklerini kaydetti. Türk firmalarının en büyük eksikliğinin markalaşma olduğunu ileri süren Gaunt, “Türkiye çok önemli bir üretim merkezi. İngiliz firmalarına Türk firmalarla ortak olmalarını tavsiye ediyoruz. İngiliz firmalarının Bursa’daki yatırımlarını en az 2 katına çıkarmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BTSO’nun projelerinin yanı sıra iştirakleriyle de dikkat çeken bir kurum ve bu iştiraklerden birinin de Bursa’daki teknopark olduğunu ifade eden BTSO Genel Sekreteri Hüseyin Güler, “Teknoloji üreten şirketlerle işbirliğinin artmasını arzu ediyoruz. Bu konuda sunmak istediğiniz örnekler varsa heyet olarak ziyaret etmek istiyoruz.” dedi.

Son olarak Güler, mesleki yeterlilik ve teknik tekstil ile uzay, havacılık ve savunma alanlarında da İngiltere’nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından BTSO Yönetim Kurulu üyeleri İlker Duran ve Aytuğ Onur ile İngiliz Ticaret Odası Başkanı Christopher William James Gaunt, ‘Mutabakat Bildirisi’ne imza attı. Protokol üyeleri imza töreninin ardından ise birbirlerine hediyeler verdi.(Sezer Özer-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.