banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

İlkokul mezunu da bakan yardıcısı olabilecek

Bakanlar Kurulu'ndaki yapılanmayla Türkiye bakan yardımcısı unvanıyla tanışacak. Özel sektörden de atanabilecek bakan yardımcıları müsteşarın üzerinde olacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinden sonra kurulacak yeni hükümetin Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikleri basın toplantısıyla açıkladı.

Yeni Bakanlar Kurulu'nda Başbakan dahil 25 üye olacak. Devlet bakanlıkları kaldırılırken, yeni kabinede 6 yeni bakanlık kurulacak.

Yeni dönemde reform niteliğinde bir değişiklik de olacak. Yeni kabinede bakan yardımcılığı görevi olacak.

Her bakanla müsteşar arasında bir bakan yardımcısı olacak. İcracı bakanların her birine birer bakan yardımcısı atanacak. Bir başka deyişle 20 bakan yardımcısı atanacak.

MİLLETVEKİLLERİ OLAMAYACAK
Bakan yardımcıların milletvekilleri dışından atama yoluyla görevlendirilecek. Bu yardımcılar hükümetle gelecek, hükümetle gidecek.

ÖZEL SEKTÖRDEN ATANABİLECEK
Bakan yardımcıları işlerinin uzmanı, sektörü bilen, bakanlık faaliyetlerinin daha verimli yürütülmesini sağlayacak kişilerden seçilecek. Özel sektörden de atama yapılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.