banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

İlk Başörtülü vekiller TBMM'de

MUHARREM İNCE TEKRAR SÖZ ALDI, MECLİS'İ GERDİ

15:31 Muharrem İnce tekrar söz istedi

Sayın Arıncın söylediklerine bizim itirazımız yok. Biz bunun istismarına karşıyız bunda bir anlaşalım. Yine Arınç, Kur'anı esas alarak düzenleme yapamaz Meclis diyor. Bir taraftan dinin gereği diyor Başbakan, bir taraftan siz kural koyamaz diyorsunuz. Başbakanla çelişmiyor musunuz? Benim çocuklarım mağdur oldu deyip çaktırmadan oğlanı da Amerika'ya göndermek, istismar bu. Hadi kız okuyamadı, e oğlanın da mı türbanı var. Oğlan niye okuyamadı. (Meclis'te bu sırada kısa süreli bağrışmalar yaşandı.)

OKTAY VURAL: PANTOLON KONUSUNU DA ÇÖZELİM

15:33 Oktay Vural pantolonla ilgili düzenleme için mutabakat olduğunu, sayın Şafak Pavey'in mağdur olduğu konuyu ivedilikle düzenleme konusunda, gelin bunu Salı günü halledelim. Pantolon konusunu da çözelim diyoruz.

BAŞBAKAN'IN ÇOCUKLARI NEDEN YURTDIŞINDA OKUDU

15:34 Nurettin Canikli sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi.

Canikli, "Sadece Başbakanımız değil, binlerce kız çocuğumuz başörtüsü gerekçesiyle başka ülkelerde okumak zorunda kaldılar. Sayın Başbakan'ın erkek çocuklarını yurt dışına göndermesinin istismar olduğu suçlaması gündeme geldi. Bilgi eksikliği var burada. Zira onlar katsayı problemi dolayısıyla yurt dışında okumak zorunda kalmıştır."

HAC DÖNÜŞÜ KARAR VERDİLER

14.26: Hac'dan döndükten sonra Meclis çalışmalarına bundan böyle başörtülü olarak katılacaklarını açıklayan AK Partili Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gülay Samancı'nın ardından Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey de Meclis'e başörtülü gireceğini açıklamıştı.

14.21: AK Partili 3 Milletvekili başörtüsüyle meclise girdi.

İŞTE İLK KARELER

 

14:00: Bugün ilk defa başörtüsüyle Meclis'e giren AK Parti milletvekillerine ilk itiraz CHP Grubaşkanvekili Muharrem İnce'den geldi. Kriz üzerine oturuma 15 dakika ara verildi.
14:05 TBMM Genel Kurulu'na AK Partili 3 vekilin başörtülü girmesinin ardından genel kurulu yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in oturumu açmasının ardından CHP sıralarından söz isteyen Muharrem İnce başörtüsü uygulamasına itiraz ederek şunları söyledi: (Devamı için aşağıdaki linke tıklayınız)

MECLİS'TEKİ GELİŞMELERİ DAKİKA DAKİKA İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Demokratikleşme paketiyle kamuda serbest hale gelen türban, hac dönüşü 'kapanma' kararı alan AK Partili kadın milletvekilleri aracılığıyla bugün Meclis'te de fiilen "özgürlüğüne kavuşacak". Türbanlı vekillerin saat 14.00'da Genel Kurul'un açılışında grup başkanvekillerinin eşliğinde salona girmeleri planlanırken, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak erkenden Meclis'e geldi.

Türbanlı vekillerin saat 14.00'da Genel Kurul'un açılışında grup başkanvekillerinin eşliğinde salona girmeleri planlanırken, AK Partili 4 kadın milletvekili; Sevde Beyazıt Kaçar, Gülay Samancı, Nurcan Dalbudak ve Gönül Şahkulubey Meclis Genel Kurul'una giriş yaptı.

Öte taraftan AK Parti Grup yönetimi tarafından AK Partili vekilleri Genel Kurul'da tam kadro hazır bulunmaları ve CHP'lilerden gelebilecek "saygı sınırlarını aşmayacak" sözlü eleştirilere karşı tahammüllü olup, polemiğe girmemeleri konusunda uyarırken, türbanlı vekillerden de "abartılı tavır ve hareketlerden kaçınmaları" istendi.



Sayı dörde yükseldi

Hac'dan döndükten sonra Meclis çalışmalarına bundan böyle başörtülü olarak katılacaklarını açıklayan AK Partili Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gülay Samancı'nın ardından dün de Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey'den "Haccın manevi havası ile orada takmış olduğum başörtüsünü artık çıkarmayacağım ve TBMM Genel Kurul çalışmalarına da bu şekilde katılacağım" açıklaması geldi.

NURCAN DALBUDAK'IN MECLİS'TEKİ İLK FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN.....

Şahkulubey, herkesin kararına saygı göstermesini beklediğini söyledi. Hacdan geldikten sonra bir rahatsızlık yaşadığını belirten Şahkulubey, iyileşmesi halinde başörtüsünü çıkarmama kararı alan 3 milletvekili arkadaşı ile Meclis Genel Kurul çalışmalarına katılacağını kaydetti.



Neden bugüne kaldı?

AK Partili kadın vekillerin bir kısmı 30 Ekim'de bir kısmı ise 31 Ekim'de Meclis'te olacağını açıklamıştı. Ortak karar bugün olarak şekillendi. Bu kararda, "31 Ekim'de kavga gürültü çıksa dahi ertesi gün Meclis çalışması yok. Salı gününe kadar tansiyon düşer" görüşü etkili oldu.


CHP'nin tavrı rahatlattı

CHP grubunun genel eğilimin "eylemsel" değil "sözlü" tepki gösterilmesi yönünde olması AK Parti yöneticilerini rahatlattı. Vatan'a konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP de toplumun bu hazırlığı karşısında daha fazla direnemeyeceğinden kerhen de olsa başörtülü vekillerin gelmesine 'evet' demek mecburiyetinde kalmıştır. Kerhen de olsa CHP'nin bu noktaya gelmesi önemli ve memnuniyet vericidir" dedi.

Kaynak: Rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.