banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Bakan Eroğlu; Bölge Müdürlüğü kuruluyor VİDEO

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu, İl Başkanlığında İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve Milletvekilleri ile kısa süre sohbet ettikten sonra toplantı salonuna geçerek partililerle bir araya geldi.

 

Bakan Eroğlu’nu Şanlıurfa Milletvekilleri, Dr. Abdülkerim Gök, Seydi Eyyüpoğlu, Yahya Akman, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Belediye Başkanları ve partililer karşıladı.

 

Bakan Veysel Eroğlu’nun partiyi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Şanlıurfamız Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu döneminde çok önemli atılımlar yaptı. İçme suyundan sulama da kullanılan suya kadar çok büyük merhaleler kaydettik. Bugün yine dev yatırımları gerçekleştirmek için Şanlıurfa’da bulunuyor. Yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyor Şanlıurfa’ya hoş geldiniz diyorum” dedi.

ŞANLIURFA’IN FAHRİ HEMŞEHRİSİYİM

Şanlıurfa’da ve Partililerle buluşmaktan mutlu olduğunu ve kendisini Şanlıurfa’nın fahri hemşehrisi olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel; “Sevgili dava arkadaşlarım ve hemşehrilerim size dünya lideri başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Bugün 2 açılış, 8 temel atma ve 25 müjde ile Şanlıurfa’ya geldim. Bunların toplam yatırım tutarı 831 Milyon Türk Lirasıdır. AK Parti Hükümeti döneminde her sahada destanlar yazıldı. Mukayese etmeden neticeyi görmek mümkün değildir. Hükümetimiz, başı dik bir siyaset sergiledi. Bütün dünyada masaya yumruğunu vurduğu zaman ses getiren, dünya lideri bir başbakanımız var” dedi

HEDEF 2023

Orman ve Su İşleri Bakanlığının sloganını dile getiren Bakan Eroğlu; “Bizim sloganımız Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor. Çünkü ne kadar hizmet yaparsak hedefimiz olan hedef 2023 hedefine o kadar hızlı ulaşmış olacağız. Türkiye ekonomisini 26. Sıradan aldık, şimdi 16. Sıraya yükselttik. Biz büyük bir milletiz. Bu sırada bize yakışmaz. Hedefimiz 2023 yılında kişi başına 25 bin dolarlık gelir, 500 milyarlık ihracat ile ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz. İktidara geldiğimiz ilk günün heyecanı ile çalışıyoruz” dedi.

ŞANLIURFA’NIN SU SORUNUNU ÇÖZDÜK

Küçük ilçelerin su sorunlarıyla uğraşmadıklarını ama Başbakanın talimatı ile Hilvan içme suyu projesini ihale ettiklerini belirten Bakan Eroğlu, Bakanlığa geldiğinde başta Şanlıurfa olmak üzere 49 ilin su sorunlarını çözdüklerini belirterek; “Daha önce sadece İstanbul'da su sorunu olduğunu sanırdım. Ancak bakan olduktan sonra 49 şehirde aynı sorunun olduğunu anladım. “Başbakanımız, 'Bütün şehirlerin su konusunu halledeceksin' dedi. 49 şehrin tamamının su meselesini 2050, 2060'a kadar, İstanbul gibi yerlerde ise 2070 yılına kadar kökünden çözdük. Hatta köylere de su götürme çalışmalarımız sürüyor. Ama şehirlerin büyük problemini çözdük. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Sürekli toplu açılışlar yapıyoruz” diye konuştu.

 

BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ŞANLIURFA’DA KURULUYOR

Güneydoğunun suya ve yeşilliğe ihtiyacının olduğunu bu nedenle Orman Bölge Müdürlüğünün kurulması gerektiğini belirten Bakan Eroğlu; “Bakan arkadaşım Faruk Çelik, Bölge Müdürlüğünün Şanlıurfa’da kurulması teklifinde bulundu. Başbakanımızın onayı ile Bölge Müdürlüğünün Şanlıurfa’da kurulmasını kararlaştırdık. Kısa sürede Bölge müdürlüğü kurulacak” dedi.

 

PARTİ GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜRLER

AK Parti teşkilat üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bakan Eroğlu; “Bütün bu çalışmalar siyasi güçle oluyor. Sizlerin verdiği oy ile süren istikrar ile gerçekleşiyor. Bu anlamda sizlere teşekkür borçluyuz. Geçen seçimde her üç Şanlıurfalıdan ikisi AK Partiye oy verdi. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde oy vermeyenlerde AK Partiye oy vermeye adaydır. Şanlıurfa büyükşehir oldu. Büyük getirisi olacaktır. Hayırlı olsun. Kapı kapı dolaşarak çalışmanızı istiyoruz. Bakanlarımız, Vekillerimiz, İl Başkanımızla beraber kapı kapı çalışacağız” dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak partililerle 2 saat sürdü. Daha sonra Bakan Erdoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.