banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

İbrahim Gelin: FETÖ’cular bana seçimi kaybettirdi

Ali ASLAN: Darbe gecesi için neler söylemek istersiniz?

İbrahim Gelin: Askerler içerisine gizlenmiş FETÖ terör örgütü mensupları 15 Temmuz gecesi vergimizle alınan ve emanet edilen silahları halka çevirerek kanlı darbe girişiminde bulundular. 60 kiloluk vücutları ile 60 tonluk tankları iman gücü ile durduran halk onların oyunlarına da dur dedi.Biz yıllardır bu örgütün yaptıklarından dolayı mağdur olduğumuzu ifade etmeye çalıştık. O karanlık gecede yaptırılan darbe kalkışmasıyla gerçek yüzleri ortaya çıktı.

 

Ali ASLAN: FETÖ terör örgütü her yere müdahale etmiş görünüyor. Sizde etkilendiniz mi?

İbrahim Gelin: Bir FETÖ terör örgütü mağduru olarak sizleri 2014 30 Mart Yerel seçimlerine götürmek istiyorum. Şanlıurfa’nın  Viranşehir ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Adayı seçildim. YSK aday listelerinin kesinleşmesine çok kısa bir süre kala Diyarbakır cezaevinde tutuklu olan, HDP den Viranşehir adayı olan şahıs FETÖ güdümlü hâkimler tarafından apar topar serbest bırakıldı. Bu hâkimler 15 Temmuz sürecinde görevden el çektirilmiştir. Seçim çalışmalarında gerek FETÖ terör örgütü yuvası okulları ve tüm kuruluşları seçim süresi boyunca seçimi manipüle etmek için her yola başvurmuşlardır. Bu teröristler devlet memuru statüsünde olmalarına rağmen diğer partilerin müşahit kartları ile sandık sandık gezerek büyük provokasyon hazırlığı yapmış oy kullanma işlemleri sonlanır sonlanmaz halkın iradesinin tecelli etmemesi için tüm güçlerini kullanmışlardır. Yine FETÖ terör örgütü üyeliği iddiasıyla görevden alınan Kaymakam, gerek emniyet müdürü ve gerekse ilgili hâkim 30 Mart yerel seçimlerinde partimize ve halkın iradesinin tecellisine engel olmuştr.

 

Kadirşinas Viranşehir halkı özgür ve demokratik hakkı olan oyunu kullanarak  Barış ve Demokrasi Partisi 35951 AK PARTİ - Adalet ve Kalkınma Partisi 35439 oy oranı yani 512 oy farkıyla seçimi kaybettik ya da kaybettirildik.

 

Ortaya çıkan tabloyu sizlerin takdirine bırakıyorum. Belediye meclis üyeliği seçim sonuçlarında belediye meclis üyeleri listemizden 17 kişi, HDP den 14 seçilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçlarında ilçemizde HDP ye 2000 oy fark atılmış olmasına rağmen sadece Viranşehir Belediye Başkanlığını HDP’nin kazanması sizlere mantıklı geliyor mu?

 

Seçim gecesi yaklaşık 1500 oy ile Ak parti önde iken ve kaybettiklerini anlayınca Hakkâri Diyarbakır ve çeşitli illerden gelen sözde HDP’li görünümlü teröristler uzun namlulu silahlarla ilçe tabur komutanlığı önünde dizilmişken FETÖ güdümlü mülki amirler bu duruma seyirci kalmış, Viranşehir’in savaş alanına dönmesine müsaade etmişlerdir. Aynı gece ilçe merkezinde polis karakolunun yanı başında bulunan parti binamız kundaklanmış ve güvenlik güçleri buna seyirci kalmışlardır.

 

Ali ASLAN: Peki Güvenlik Güçlerine müracaat etmediniz mi bu durumu?

İbrahim Gelin: Emniyet ve Kaymakam maalesef çok pasif bir durum gösterdi can ve mal güvenliğim kalmadı. Seçim günü ve itiraz sürecimiz boyunca yoğun takip ve tehditlere rağmen hiçbir şekilde güvenliğim sağlanmadı. Oy sayımı ve itiraz dönemlerinde dahi abluka altına alınan Adliye binasına Ak parti avukatları zor koşullarda alındı. İçerideki dava arkadaşlarımız sistematik baskı altına alındı. Adliyede milletin iradesini korumak için çalışan arkadaşlarımız adliyeyi abluka altına alan teröristlerce isim isim okunarak hesap verecekleri yönünde tehdit edildiler. Tüm bunlar yaşanırken ilçe güvenlik güçleri mülki amirler ve bu duruma müdahale edebilecek siyasi aktörler bu sahnelere seyirci kalmış ve çanak tutmuştur. İşte bu şartlar arasında sayım yapılıyor tabi itiraz eden de yok yani kendin çal kendin oyna durumu ortaya çıktı. Her taraftan yağmur gibi kurşun yağarken ve biz Adliyeye bile giremezken yapılan sayım ne karar adil ve tarafsız olabilir ki!

 

Seçim gecesi adliyede yaşananların araştırılması için başta Reisi Cumhurumuz olmak üzere bütün  yetkililere çağrıda bulunuyorum.

 

Halkın demokratik tercihini bir çeşit oyunlarla masa başında değiştirme şüphesiyle eski dosyaların açılmasını talep ediyorum. 

 

O dönemde bulunanların FETÖ Terör Örgütüne mensupluklarından dolayı görevden alınması seçimin bana kaybettirildiğini gösterirken, Belediye Meclis Üyelerimiz rakip partiye göre daha fazla olması benim haklı olduğumun diğer kanıtıdır.

 

Ali ASLAN: Son olarak neler söylemek istersiniz?

İbrahim Gelin: Umarım ki terör üyeleri temizlenir ve geçmişte yaşanan adaletsizlik ortadan kalkar.

Ali ASLAN: Teşekkür ederiz.

İbrahim Gelin: Bana bu fırsatı verdiğiniz için ben teşekkür ederim.

Röportaj: Ali Aslan / www.balikigol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.