banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

HÜDA PAR'dan Dicle EDAŞ'a ziyaret

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve İl Yönetiminden oluşan HÜDA PAR heyeti, Dicle EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Batman’da yaşanan elektrik kesintileri, kaçak elektrik kullanımları ile faturalara eklenen vergi ve kesintilerde indirime gidilmesi konularında konuşuldu.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden dolayı teşekkür eden Dicle EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, Dicle EDAŞ’ın hat ve trafoların yenilenme çalışmalarına dair bilgi verdi.

Her yıl daha iyiye doğru gittiklerini belirten Dursun, “Amacımız hizmet etmektir. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Batman’ın elektrik kullanımı ve kırsalda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Dursun, “Kaçak kullanım konusunda halkın bilinçlenmesi ve kaçak kullanım ile enerjinin israf edilmesinden vazgeçmesi lazım. Bölgede kaçak elektrik kullanımı elektrik kesintilerine ve trafo patlamalarına neden oluyor. Kaçak kullanımda mesafe aldık ancak bu yeterli değil. Doğalgaz olan bölgelerde kaçak kullanımında rahatlama var. Sabırla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında kısa bir değerlendirme yapan HÜDA PAR İl Başkanı Doğru da, yaygınlaşan elektriğin kaçak kullanıma değinerek, “Elektrik faturalarında vergi ve kesintilerde indirim yapılması gerekir. Genel anlamda her konuda çok fazla vergi ödüyoruz. Özellikle faturalarda bulunan vergilere indirim yapılmasını talep ediyoruz. Olayın diğer bir yönü de, maneviyat eksikliğidir. Bundan dolayı kaçak elektrik kullanımı artıyor. Kul hakkına girildiği bilincinde olunursa kimse kaçak kullanmaz.” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileri ile son buldu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.