banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Hilvan Belediyesi üretime başladı
Belediyede arttırılan çöp kamyonlarına paralel olarak artış gösteren taşımalık çöpler sokakların her köşe başına yerleştirildi. Bundan sonra ihtiyaç duyulan yerlere ve özellikle de araç geçişlerinin kolay olduğu sokaklara yerleştirilmeye devam edileceğini ifade eden Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ İlçemizde daha önce sadece ana caddemiz olan İnönü caddesi üzerinde sayıları bir elin parmakları olan taşımalık çöp dediğimiz konteynırlar vardı ve bunlar dışarıdan temin edilebiliyordu. Bu da belediyenin bütçesine fazladan külfet getirmekteydi” dedi.



%100 Kendi İmalatımız

2011 yılı itibarı ile belediye bünyesindeki atölyede konteynır imalatının başladığını belirten Bayık şöyle dedi” İlçemiz genelinde büyük ihtiyaç haline gelen taşınabilir çöplükleri dışarıya bağımlı kalmadan üretiyoruz. Bu da işi daha ekonomik hale getirmektedir. Dışarıya bağımlı olmanın ve kendi imalatımız arasındaki ekonomik farkı diğer hizmet kalemlerine rahatlıkla aktarma şansımız oluyor. Kısacası belediyenin kasasından fazla para çıkmıyor demektir.

Belediyemizin atölyesinde üretilen 1,5 metreküp kapasiteli taşınabilir çöplükleri kendi personelimiz üretiyor. Üretimden sonra kontrolleri yapılan konteynırlar boyandıktan sonra yine belediyenin araçları ile temizlik işçileri kontrolünde ilçemizin her mahallesine dağıtılıyor” dedi.



Temizlik Medeniyetin Ölçüsüdür

Temizliğin medeniyetin en büyük ölçüsü olduğunun altını çizen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ Bir toplumun medeniyet ölçüsü temizlikle başlar. Eğer bir toplumda temizlik kavramı yok ise orada medeniyet aramak yanlıştır. Belediye olarak çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu sebeple Hilvanlı bayan kardeşlerimizin işlerini kolaylaştırmak ve ilçemizi daha temiz ve yaşanabilir kılmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şimdiye kadar mahallelerimizin çeşitli sokaklarına yaklaşık 700 konteynır yerleştirdik. Bundan sonraki zaman dilimlerinde de atölyemizde imal edilen konteynırları yerleştirmeye devam edeceğiz” dedi.



Hafta Bir Gün Değil Her Gün Temizlik

Bayık” Daha önceki dönmelerde, mahallelerde, cadde ve sokaklarda biriken çöpler ekipman yetmezliği nedeniyle haftada bir ere toplanabiliyordu. Bu da beraberinde çere sağlığı bakımından tehlike arz etmekteydi. Çoğu zaman pis kokudan sokaklara bile girilemiyordu. Taşınabilir çöplüklerin yerleştirilmesi ve artan ekipmanımızla birlikte temizlik işleri günlük mesai saati başlamadan bitiriliyor. İnsanlarımız sabah kalktıklarında daha temiz ve sağlıklı bir çevreyle birlikte güne merhaba diyebiliyorlar. Önümüzdeki zaman dilimlerinde hemen hemen her köşe başına yerleştirdiğimiz konteynırları dezenfekte edip temiz ve sağlıklı tutacağız” dedi.



Temizlik Birimimize Teşekkür Ediyorum

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, temizliği zamanında ve eksiksiz yapan şef ve temizlik işçilerine teşekkür ederek” Belediyemizin bel kemiği niteliğinde olan temizlik birimindeki şef ve işçi kardeşlerime görevlerini zamanında ve eksiksiz yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
Mustafa Ufak / www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.