banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Has Parti’den Cezaevi Açıklaması-fotoğraflı
Has PartiŞanlıurfa İl Başkanı Mehmet Baki Özmen,İl yönetim kurulu üyeleri, Has Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tepe, Merkezİlçe yönetim kurulu üyeleri, Has Parti Karaköprü Belde Başkanı C.Cahit Coşkun ile Karaköprü Belde Yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinin önünde toplandı. Has Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Baki Özmen, Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Has PartiŞanlıurfa İl Başkanı Mehmet Baki Özmen, yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde kapasitesinin 5 katı üzerinde mahkumun kalıyor.

Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Bu insani ve adil de değildir, Has Parti olarak bu olayın takipçisi olacağız. Hukukçu arakadaşlarımızla birlikte olayı sonuna kadar takip edeceğiz.

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinin kapasitesinin çok çok üzerinde olduğunu bizler önecedende biliyorduk. Çıkan olay yönetimin bir zaafıdır. Şanlıurfa ceza evinin kapasitenin çok üzerinde mahkum barındırması nedeniyle 13 vatandaşımızın hayatına mal olmuştur. Bu olay kabul edilemez bir olaydır.

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi bırakın avrupa standartlarına uymasını, insani normlarada hiç uymayan bir ceza evidir.

Has PartiŞanlıurfa İl Başkanlığı olarak sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile de görüşme yaptık. Genel Merkez bazında da olayın takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyorum.

Hukukçu arkadaşlarımızla birlikte bir komisyon oluşturduk ve kesinlikle bu konunun peşini bırakmayacağız.

Vefat etmiş veya yaralanmış olan vatandaşlarımızın yakınlarının elinde her hangi bir bilgi veya belge varsa bize ulaştırmalarını istiyoruz.

Dün gece ki olayda yaşamını yetirenlere Cenabı Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum... Elin olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilyorum” dedi.

16.06.2012 Cumartesi günü, gece saat 23.00 dolaylarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinin C Blok 15 Numaralı koğuşunda çıkan kavga ve yangın nedeniyle 13 tutuklu yaşamını yetirmiş, 5 tutuklu ise yaralanmıştı.

16.06.2012 Cumartesi günü, gece saat 23.00 dolaylarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinin C Blok 15 Numaralı koğuşunda tutklular arasında arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine tutuklular yatakları ateşe vererek, yangın çıkardı. meydana gelen olay sonucunda, koğuşta kalan 18 kişiden 13’ü hayatını kaybetti. Koğuşta kalan ve hayati tehlikesi bulunmayan diğer 5 kişiden 2’sinin tedavisi ayakta cezaevinde yapıldı. Diğer üçü de hastanelerde tedavi altına alınmıştı.





Haber ve foto: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.