banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Halil Nimetoğlu yeniden CHP İl başkanı seçildi VİDEO ve FOTOĞRAFLI
CHP Şanlıurfa olağan il kongresi DSİ toplantı salonunda yapıldı. tek liste halinde yapılan kongrede Halil Nimetoğlu güven tazeledi.

Divan başkanı Mahmut yıldız, sayman ve üyeler ise Mahmut Özdemir, Kenan Karataş, Mehmet Canbek oldu.

CHP il kongresine katılanlar ise CHP eski genel sayman ve CHP eski Şanlıurfa milletvekili Mahmut Yıldız, CHP Muğla milletvekili  Nurettin Demir, Ankara CHP Yenimahalle ilçe başkanı Şerafetdin Terzi, Şanlıurfa ziraat odası meclis başkanı Ali Kaya, emekli müsteşar Ahmet Tekiner, Ak parti il başkan yardımcısı Erkan  Sözen, Mehmet Eriten,  CHP merkez ilçe başkanı Adnan Öncel, Ak parti merkez ilçe başkanı Mustafa Zahit, Avrupa gazeteciler derneği güneydoğu Anadolu bölge sorumlusu Abdullah Yiğit, Has parti il başkanı Baki Özmen, Halfeti belediye başkanı Mahmut Özdemir, Kısas belediye başkanı Ali Ersöz, CHP eski il başkanları ise Halil Paydaş, Aziz Aydınlık, Yusuf Köse, Halil Kansu, Ahmet Öncel, CHP eski merkez ilçe başkanı Osman Uluç, CHP Şanlıurfa nın 10 ilçe başkanları, delegeleri, çok sayıda kadın ve partililerin katılımı ile yapıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasından sonra divan başkanı CHP eski genel saymanı ve Eski CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Yıldız yaptığı konuşmada: Şanlıurfa da artık birlik ve beraberlik zamanıdır herkesin CHP çatısı altında toplanması lazım özümleyin salonun bir kısmı boştur herkesin gönlünde chp yatar bizim daha çok çalışıp salonları statları taşmamız lazım CHP nin iktidara geleceği günler sayılı kaldı. Bu inanç ve kudret çalışma azmi oldukça daha iyi olacağız daha önce çalışma azmi ile Şanlıurfa da nasıl CHP üç milletvekili çıkarmışsa şimdi olsa bu azimle yine CHP 4 milletvekili çıkaracak azme sahiptir her gün geçtikçe teşkilatlarımız çalışıyor dedi.
CHP genel başkanı kemal kılıçdaroğlunun göndermiş olduğu mesajı okurken sık sık alkışlar la okundu.
Mali raporu Mehmet kılıç okudu
Faaliyet raporu nu ise aydın paydaş okudu
Açılış konuşmasını ve teşekkür konuşmasını yapan CHP Şanlıurfa il başkanı emekli vali İ.Halil Nimetoğlu ise; "Artık Şanlıurfa'mızda gezilecek köy ve kasaba ilçe kalmayacak kadar çalışıyoruz ben atandığımdan bu yana ilçeleri ve köylerin bir kısmını ve beldelerimi gezdim ve sürekli bundan sonra ben ve yönetim kurulu üyelerim ile beraber CHP nin girmediği kapı kalmayacak hepsini tek tek çalacağım onların sorunlarını birebir not alacağız Şanlıurfa ve ilçelerinde secim varmış gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz. CHP iktidar olursak kol kola girmemiz lazım küslük yok kıskanmak yok artık CHP nin iktidar zamanı geldiğini söyleyerek chp nin birlik ve beraberlik için benlik yok bizlik var diyoruz biz cumhuriyeti böyle kurduk birlik ve beraberlik içinde kurduk artık biz diyoruz Türkiye de yaşayan tüm birinci sınıf vatandaşlarımıza kullanıyoruz, gün bugündür kavga günü  değildir birlik ve beraberlik günüdür. Şanlıurfa da biz artık yerleştiriyoruz ben yok biz varız diyoruz yarın secim olacak gibi çalışıyoruz. Kongremize katılan tüm siyasi parti temsilcilere ve partili başkanlarıma ve milletvekillerime teşekkür ederim dedi.
CHP Muğla milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise; "Öncelikle sayın değerli hemşerilerim ben şuan Muğla ve Şanlıurfa milletvekili olarak buradayım sayın değerli hemşerilerim şuan Şanlıurfa ve Muğla arasındaki bazı konuları söyleyeceğim size Muğla ilimizin bazı köyleri halen bozuk ve arabaların gitmediği bazı köylerimiz var elektrik sorunu var Muğla ilinde şuan Şanlıurfa dayım urfa nında elektrik ve bozuk olan köy yolları var sayın başbakan çıkıyor diyor büyük Türkiye dünyanın en zengin   16 ci zengin ülkesi olduğunu söylüyor halen Türkiye de bazı insanlarımız ekmek alamıyorlar   bu ülkede ben daha önce Şanlıurfa ya 3-4 kez geldim    insanlar sokaklarda gördüm yoksul, iktidar ın faşizan   bir yere dolaştığım insanlar gerçekler, Suruç ta vatandaş iş kur bittiğini 5-4 çocuğum var iş kurlarından işten çıkarıldığını  ekonomik durumu ve yok, dilenmediklerini gördüm onlara cevrede. yardım estiyorlar gerçekten viran şehirde, urfa içerde gördüm. Zenginlik yok yokmu var ikinciyi almayı düşünüyor kapital paylaşım yok sosyal devlet yok yoksula yansımıyor aile şiddet artıyor. ekonomik darlık cares,i chp tüm insanlara iş bulamasak aile sigortası   vereceğiz .daireler ,anayasa gereği yaşama hakkı var sosyal hakkı var 600 -700 verecek bunada  Kaynağı ben devlet sosyal zengin bir şekilde olacak bir devlet olduğunu kaydediği yaptırır.
CHP olarak bölge de –tarım –sosyal –esnaf –ekonomik konularında yerinde tartışacakları ifade ederek bölgede sık sık toplantılara yapacaklarını dileyerek bundan sonra sık sık Şanlıurfa ya gelerek halkımızın sorunlarını birebir dinleyerek bunları meclis e taşıyacaklarını ifade ederek biz CHP olarak her zaman halkımızın yanında olmuşuzdur halkımızı yoksulluktan kurtaracak parti varsa oda CHP dir az kaldı halkımız beklesin iktidar olursak   yoksul ve çalışmayan insanlarımıza 600-700 ytl vereceğiz buda sosyal devlet anlayışı olarak    yapacağız.
İşsizlik insanları intiha götüren maalesef Türkiye de kardeş kavgasına götürülüyor .CHP İsmet Paşa’nın Lozan antlaşması nda çünkü Türkiye de doğusu ve batısı   kardeştir ..Türkiye ye yakışan bir anayasa olması lazım .Ak parti 34 kişinin hesabını veremiyorlar maalesef seslerini çıkaramıyorlar .
Artık Şanlıurfa ve ilçelerinde chp liler secim varmış gibi çalışmalarını hızlandırılarak çalışmalara devam etmektedirler bundan sonra da bende sık sık aranızda olacağım sayın fahri hemşerilerim olarak chp nin iktidar olmaya az kaldı diyorum kongrenizin hayırlı vesile olmasını diliyorum" dedi.
CHP gençlik kolları genel başkan yardımcısı Erhan Çetinka ise; "Biz CHP gençlik kolları olarak şuan Türkiye de ve ben güneydoğu Anadolu ve doğu Anadolu gençlik örgütlemeden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak biz bölge de CHP gençlik kolları olarak çalışmalar hız verdik sık sık toplantılar yaprak bölgede gençliğin en iyi yere getirmek için çalışma yapıyoruz geçenlerde biz CHP gençlik kolları olarak kızılayda bir konu hakkında protosta yaptığımızda sabahladık kızılayda CHP gençliği gerekirse cop yer ama CHP nin yolunda giderken hep ülkesini düşünen gençlik olarak Atatürk in izinde giden gençler olarak çalışmalarımız devam etmekte olduğunu söyledi.


Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz ise CHP İl yönetimine sert eleştirirelerde bulunarak; "CHP'nin seçimde barajı geçeceğine hiç bir CHP'li inanmıyor" diyerek delege seçimlerinde demokratik olmadığını sözlerine ekledi.
Secime ise tek liste halinde gidildi.
CHP Şanlıurfa il başkanı İ.Halil Nimetoğlu
Asil üyeler ise: Aydın Paydaş,  Bekir Akıl, Sinan Atmak, Mehmet Aykaç, Necla Baltacı, Ahmet Budak, Mehmet Canbek, Metin Çelik, İbrahim Hatipoğlu, Hilal Helvacı, Halil Kansu, Ferhat Karataş, Celal Kaya, Mehmet Kılıç, Yusuf Köse, Halil Öncel, Mehmet Özçelik, Ayşe Taniska, Mustafa taplamacı, Behiye Tavaş,  Salih Tekinalp, Ahmet tekiner, Mehmet Ural, Murat Yazar. il disiplin kurulu ise: Bedir Ay, Cevdet Bakır, İsmail Göçer, Yasemin Güleç, Bülent Kendirci, Reşat Öncel, Celal Tavaş, Murat Toroman, Abbas Yazar   CHP Şanlıurfa il kongresinde tek liste halinde secimin bitmesi ile olaysız bitti.

Abdullah Yiğit - Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.