banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Hacıkamiloğlu'ndan Açıkgöz'e ziyaret

   15 Ocak 2011 itibariyle AK Parti İl Teşkilatı Başkan Yardımcılığı AR-GE Başkanlığı görevinden istifa ederek Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olan Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Hacıkamiloğlu, GAP Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz'ü makamında ziyaret ederek fikir alış-verişinde bulundu.

Ömer Hacıkamiloğlu'nun kendilerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren GAP Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, "Ömer Bey ile aynı okulda okuduk. Çok çalışkan, dürüst ve disiplinli bir arkadaşımız. Harran Üniversitesindeki görevinden ayrılarak Milletvekilli aday adayı olması ayrıca bizleri sevindirmiştir. Bu yolda da başarılı olacağına inanıyoruz. Allah'tan hayırlısı olsun. Biz zaman zaman GAP bölgesinde yapılan çalışmalar, yatırımlar, devlet politikası üzerinde konuşur tartışırız. Şimdi de hem ziyaret hem ticaret misali Şanlıurfa'mızda tarım konusunda neler olup bittiği konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz" dedi.
      GAP Kalkınma İdaresi olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden GAP Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, "GAP Eğitim Yayın Projesi adı altında özel sektör mantığıyla çiftçilerimizi yerinde eğitmeyi planlıyoruz. 40 kişilik özel ekip oluşturduk. 6 ilde ofisler açıyoruz. Şanlıurfa'da şehir merkezinde de ayrı bir ofis oluşturulacak ve onlar sürekli arazide çiftçilerimizle olacaklar. Çiftçilerimizi teşvik için eğitimlerimiz ödüllü olacak. Devlet Planlama Teşkilatı projemizi kabul etti. Başarılı olursa Türkiye'ye örnek teşkil edecek. 1 milyon 60 bin hektarlık alanın 2012'de sulamaya açılması tamamlanmış olacak. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
Damlama sulama sistemi bir an evvel yapılmalı
     Görevli gittiği Kanada'da damlama sulama sistemiyle sulama yapıldığını belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ziraat Mühendisi Hacıkamiloğlu, "Şanlıurfa'mız tarım ve turizm kenti. Özellikle tarım alanında mutlaka damlama sulama sistemi ile tarım alanlarımızın sulanmasını sağlamalıyız. Devlet damla sulama sistemini bölge genelinde yaparsa sulama kavgalarının da önüne geçilmiş olur. Bu uygulamayı mutlaka bir an evvel Şanlıurfa ve Harran ovasının da tamamına yaymak lazım. Bölgenin kalkınma eylem planı yapılmalı ve bölge belli ürünlerine yönlendirilip desteklenmeli. Yani bölgenin belli ürünlerinin tamamına üretiminden işlenmesine ve pazarlanmasına kadar desteklenmelidir. Mesela Birecik ilçemize bağlı Argıl beldesin sarımsağıyla ünlü. Orda yetişen sarımsak dünyaca kabul ediliyor deniliyor. Öyleyse o bölgenin sarımsağının her şeyini desteklemek lazım" dedi.
     GAP Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz ise, yeni hayata geçirecekleri proje ile çiftçinin destekleneceğini, şimdiye kadar düşünüldüğünü ancak bu yıl hayata geçirileceğini söyledi..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.