banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Güvenç’ten Engelliler Derneğine ziyaret VİDEO

Güvenç'e AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Fatih Yıldız, İl Yönetiminden Fatih Kahya,  Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ eşlik etti.


Ankara’daki çalışmaları, engellilerle ilgili kanunları takip ettiklerini belirten Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapışık, “Bizlerle ilgili her konuda arkadaşlarımızı bilgilendiriyor, onlarla toplantılar yapıyoruz. Şunu belirtmek istiyorum, Urfa’ya gelen Valilerin hepsi hizmet eder ancak Muzaffer Dilek ile Sayın Valimiz Celalettin Güvenç en fazla katkıları olan Valiler olmuştur. Emniyet Müdürlerimiz de öyle. Mesela bu kışın Sayın valimi ben köylerde gördüm. Çizmeyi ayağına çekmişti. Bunları da bizi ziyarete gelmiş diye değil, yürekten söylüyorum. Ben çizmeyle gördüğüm zaman dedim ki, ‘bu Urfa’nın kaderi niye böyle. Köşke önceden böyle bir Vali gelseydi.’ İnanıyorumki hizmete doymayan ve bundan sonra da aynı kategoride çalışacak. Biz Urfa halkı olarak iktidar nerdeyse orda olmamız lazım. Niye derseniz, Antep bize 140 Km. İktidar nerdeyse onlar orda. Niçin orda, kendi memleketleri için. Bizde kendi memleketimiz için iktidar kim olursa olsun orda olmamız lazım. İktidarı da bir tarafa bırak, çalışan insanların yanında olmamız lazım. Böyle bir kadroyu da bulmuşken değerlendirmemiz lazım diye düşünüyorum. Denenmiş kadroyu da bulmak Vallahi zordur. Yolu açık olsun. ‘Yiğidi öldür hakkını yeme’ derler” dedi.


Başkan Tapışık, eskiden engellilerin dilenci gibi görüldüğünü ancak AK Parti Hükümeti döneminde 3 aylık engelli maaşlarının 1 milyarı geçtiğini söyledi.

Engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak
Beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcıları Erkan Sözen, İsa Kızıldemir ve Emin Demirkol, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bakır Görgün ve Mehmet karadağ, Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ ile birlikte ziyaret ettiği Bedensel Engelliler derneğinde konuşan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, herkese teşekkür ederek, “Bizde evimize gelmiş gibi hissettik. Gönül bağımız var. Sizlerle ilgilenmek boynumuzun borcu ve en önemli görevimiz diye düşünüyoruz ve düşüneceğiz. Başkanın da bu konuşması biliyorum kalpten geldi ve bize de ayrıca moral verdi. Allah yardımcımız olsun, Urfa için en güzeli olsun, en hayırlısı olsun. Bütün temennimiz şehrimizin önünün açılmasıdır, şehrimizin Antep’e gıpta ile bakan değil geçin bir şehir olmasıdır. Bir marka şehir olmasıdır. Bu şehirin bu gücü, bu potansiyeli var. İnşaallah Belediyecilikte de mutlaka engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak, rahatlatacak düzenlemelerin tüm şehirde yapılmasını sağlayacağız. Valilik döneminde başlattığımız engellilerimizin meslek sahibi, iş sahibi olması projelerimize yeni dönemde de ağırlık vereceğiz. Çünkü herşey Allah’ın bir imtihanıdır. Her şart altında ayakta kalmak lazım, mücadele etmek, çalışmak lazım. Çalışan insanın morali, inancı yüksek olur. Bizim engellilerimiz de öyle Allah’a şükür. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.
Daha sonra Ortopedik Engelliler Derneğini de ziyaret eden Güvenç, Dernek Başkanı Hüseyin Şatv e üyeleriyle bir süre sohbet ederek, engelliler için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini ve Büyükşehir belediyesi olarak ta inşallah engelli vatandaşlarımızın iş ve meslek sahibi olmaları için çalışacaklarını hatırlattı.
Dernek Başkanı Şat ise, Devletin son dönemlerde engellilere yönelik projelerinin ve desteklerininarttığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.