banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Güvenç'ten Eczane Teknisyenleri Derneğine ziyaret VİDEO


Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri, Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, derneğin yapısı ve çalışmaları hakkında Dernek Başkanı Aydın Dağ’dan bilgi aldı.
Dernekte üyelerle bir araya gelen Celalettin Güvenç, derneğin yapmış olduğu başarılı çalışmaları göz önüne alındığında sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’de gelişim ve değişimin özeti olarak değerlendirdi.
Güvenç, demokratik toplumlarda herkesin eşit olduğunu söyleyerek, “İnsanlar arasında ayrım gayrım yoktur. Mezhebin, ırkın, dinin, dilin ne olursa olsun insansın.  Hz. Ali’nin Valisine yazdığı mektupta şunu ifade ediyor: ‘Ey Vali, insanlara adil ol. Çünkü onlar ya yaradılışında eşitin, yada dinde kardeşindir’ diyor. Bin 400 sene önce günümüze ışık tutan bir söylem…Aslında tek başına insanları ıslah edecek, toplumların selametini sağlayacak bir ilkedir. Maalesef kapalı toplumlarda, eğitimi, demokrasisi zayıf olduğu toplumlarda bu böyle olmuyor. Türkiye 2002’ye kadar kapalı bir toplumdu. Kayıtsız ekonomi ağırlıktaydı. İnsanlar kendini yeteri kadar ifade edemiyordu. Her kesimde bir sinmişlik, bir yokluk, eğitim sorunları hepsi kasıp kavuruyordu. Daha önceki dönemlerde hükümetlerin güçlü olmadığı, bakanlıkların partiler arasında paylaşıldığı koalisyonlarda böyleydi. Böyle olunca Türkiye gibi bir ülkede çözüm üretmezsin. Allah’a şükür AK Partinin başarısı ile 2002’den bu yana vesayet sona erdirilip, Türkiye ilk defa sorunlarıyla yüzleşmeye başlamasıyla çözümler üretilmeye başladı.” dedi.
“Neslimiz Bahar Havasına Yetişti”
Cumhuriyet tarihi incelendiği zaman kalkınmanın yaşandığı dönemlerin güçlü hükümetlerin görev yaptığı dönemlerde yaşandığına dikkat çeken Celalettin Güvenç, “Allah’a çok şükür neslimizde bu bahar havasına yetişti. Engelli yasamız yoktu. Türkiye Engelliler yasasını 2005 yılında çıkardı. Dul vatandaşlarımıza maaş bağlayan sosyal devlet olduk. Eşi cezaevinde olan vatandaşlarımızın çocuklarına maaş veriyoruz okullarına devam etsinler diye. İlkokul, ortaokul, lisede öğrenciler için ayrı maaş veriyoruz” dedi.
Her çalışanın emeğinin kutsal olduğunu vurgulayan Celalettin Güvenç, “Nerede çalışıyorsa, hangi işi yaparsa yapsın,insan yaptığı işi hakkıyla yaparsa en saygın kişi odur. Başrolde olmaya gerek yok. Alın teriyle işini yapan adam saygındır” dedi.
Türkiye’de yaşanan gelişim ve değişim sürecinde sivil toplumun kuruluşlarının rolünün önemine değinen Celalettin Güvenç, “Kayıtlı ekonomi gün geçtikçe artıyor. Sigortasız kimse kalmadı nerdeyse bu da Türkiye’nin başarısıdır. Kayıtlı istihdamın bir puan arttırılması bütçeye 800 milyon TL katkı sağlıyor. O yüzden kayıtlı istihdam vazgeçilmez hedeflerimizdendir.SGK’nın yükünü azaltma ve toplumun geleceğini garanti altına alma adına, Türkiye’nin büyümesi için vergi toplayacak,kayıtlı istihdamı arttıracaksın” diyerek konuşmasını sürdürdü.
“En Büyük Gücümüz Alın Terine Gösterdiğimiz Saygıdır”
Nitelikli insanların yetişmesi, kendini yenilemesi ve kişisel gelişeme katkı sağlaması açısından kamu ve sivil toplum kuruluşları tarafından açılan kursların toplum adına önemine değinen Celalettin Güvenç, “Kursların açılması çok önemli, daha ehil ve liyakatli insanların işleri yürütmesi; sağlık hizmeti veriyorsunuz. Sürekli kurslar ve seminerler düzenleyerek kendinizi yeniliyorsunuz. Kişisel gelişimlere çok büyük katkı sağlıyorsunuz. Bunu ibadet aşkıyla yapmanız lazım. Bizlerde yeni dönemde Allah izin verirse bütün gücümüzle yanınızda olacağız. En büyük gücümüz alın terine gösterdiğimiz saygıdır. Kul hakkı dediğimiz şeye, dezavantajlı gruplara, gösterdiğimiz saygıdır” şeklinde konuştu.
“Fakir, fukara ve dezavantajlı gruplara yatırım yapılmasaydı, Türkiye bu kadar büyüyemezdi” diyen Güvenç; “Yani 10 kişilik hastane koğuşlarında yatan vatandaşlarımızı yeni, temiz ferah odalarda yatırmaya başladık ya o insanların duası ve rahatlaması bize yetiyor. İmkânlarıkıt ve sıkıntılı olan insanların 12 yıl önce 50 TL’ye aldıkları ilacı 10 TL’ye düşürdüysek; en büyük başarımız budur” dedi.
Konuşmaların ardından Celalettin Güvenç, dernek üyelerinin Şanlıurfa’nın geleceği ile ilgili görüş ve önerilerini dinleyerek not aldı.
Öte yandan ziyareti sırasındaAK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen ve AK Parti yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.