banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Güvenç, Viranşehir köylerine söz verdi VİDEO

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Viranşehir’e bağlı Karatepe Köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Karatepe vatandaşların karşıladığı Celalettin Güvenç, 2002’den bu yana AK Parti tarafından gerçekleştirilen reformlar ve çalışmaları vatandaşlara anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Partiye ve milletin iradesine karşı kara oyunlarla çıkıldığına dikkat çeken Celalettin Güvenç, “Geçen sene altıncı aydan itibaren başlayarak üstümüze geldiler. Burayı Suriye’ye, Mısır’a, Irak’ çevirmek istediler. Sayın Başbakan çıktı dedi ki; ‘Ey gafiller burayı Mısır mı zannediyorsunuz? Bu millet demokrasi devrimini 03 Kasım 2002’de yaptı, kendi milletinin çocuklarını iktidara getirdi. Başaramayacaksınız’ dedi. İki - üç ay çocuklarımızı meydanlarda bağırtıp, çağırttılar sonuç alamadılar. Ama bir sonuç aldılar. Faizler 2013 Mayıs ayında 4,65 iken ve 2,50’ye düşmesini beklerken, bugün çift hanelere çıkarttılar. Altıncı aydan itibaren verdiğimiz mücadele budur. Dolar 1,750 TLiken, bugün 2,100 TL’ye getirdiler. Faizin bir puan artması 5 katrilyonun sizlere yol, su ve okul olarak gelmesi gerekirken, faiz lobisine gitmesi demektir. Bunlar geleceğimize ipotek koymak istiyorlar. Ama Allah’ın izniyle bu seçimde bunlara bir kez daha ‘Dur’ diyeceğiz. ‘Biz bu oyunlara gelmeyiz’ diyeceğiz” dedi.

‘Ayrım Gayrım Olmadan Hizmet Vereceğiz’

Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediye olmasının önemine değinen Celalettin Güvenç, “Bunun anlamı şudur; Ceylanpınar’dan Viranşehir’e;Bakımlı’dan Karatepe’ye, Anıt’a, Tutumlu’ya; Birecek’e, Halfeti’ye, Akçakale’ye, Harran’a… Şanlıurfa’nın tamamına Büyükşehir Belediyesi hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi, Devletin gönderdiği paraları köylerimiz, ilçelerimiz ve merkez için ayrım gayrım yapmadan; bu millete eşit ve adil olarak harcayacak. Tüm ilçelerimizi, köylerimizi aynı gözle göreceğiz. Merkezde oturuyoruz diye herşeyi merkeze yapmayacağız. Tamamınızı kucaklayacak ve bölgedeki tüm sorunlara aynı gözle bakacağız. Hepinizin bize emanet olduğunu bileceğiz. Sizleri asla unutmayacağız. Bunu da laf olarak söylemiyoruz. İki buçuk senede yaptıklarımızı biliyorsunuz. 3 bin 500 km köy yolu, 400’ün üzerinde içme suyu kuyusu, sadece 2012’nin Haziran’ından bu yana 270 okul 4140 dersliğin ihalesini yaptık okullarımızın inşaatlarını başlattık. Bizim için Allah’ın yarattığı her kul muhteremdir. Vatandaşlarımızın tamamı bize emanettir. Üzerimizde veballeri vardır” dedi.

Konuşması sırasında 13 yıl önce ilaç almak için dairesini sattığını söyleyen vatandaşa, Güven o günlerin geride kaldığını söyledi.

 

‘Yolun, Suyun ve Kanalizasyonun Partisi Olmaz’

Şanlıurfa’yı çamurdan kurtarmak için parke fabrikası kurduklarını ifade eden Celalettin Güvenç, 45 tane köyde parke taşı işlerinin başladığını belirterek, her ilçede örnek olarak birkaç köyde parke taşı başlatıldığını kaydetti.  Viranşehir’e bağlı Anıt Köyüne gittiğini söyleyen Celalettin Güvenç, Anıt’ın çamurdan kurtulduğunu ve parke taşına kavuştuğunu söyleyerek, “Görünce gurur duyuyorum. Bir asırdır çamurda yaşayan köylülerimizi çamurdan kurtararak parke taşına kavuşturduk. Ne zaman bir yol yaptığımız yerden geçsem, bir bacımızın yüzünün güldüğünü görsem, mutlu oluyorum. Ne zaman ki böyle yapamadığımız böyle bir köyü görsem üzülüyor, kahroluyorum. Çünkü yolun, suyun ve kanalizasyonun partisi olmaz. Bunu yapmak devletin boynunun borcudur. İnşallah AK oylarınızla göreve geldiğimizde 01 Nisan 2014’ten itibaren bunlara tekrar hız vereceğiz. Bütün gücümüzle bu köylerimizi ayağa kaldıracak, yaşanabilir hale getireceğiz. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın bu çamur çaylakta kalmasına asla razı değiliz. Buna biz fırsat vermeyiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, garantisidir. Biz milletimizi seviyoruz, sizleri seviyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

‘Viranşehir’i de Milletin Belediyesi Yapacağız’

İnşallah Viranşehir Belediyesini de, Büyükşehir Belediyesini de halkın desteği ile alacaklarına dikkat çeken Celalettin Güvenç, “Sizin desteğinizle Büyükşehirde uyumlu bir şekilde çalışacağız, elimizi buralara uzatmada daha rahat edeceğiz. Viranşehir’i de milletin Belediyesi yapacağız. Öyle iki kamyon kum ve trafoyla bu köylerimizi kandırmayacaklar. Eğer köyünüzde futbol sahası için alan bulursanız o da şimdiden hayırlı olsun” dedi.

‘Apartmanın Faydası Yoktu; Yola İhtiyaç Vardı’

Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Celalettin Güvenç, yol sıkıntısının olduğunu belirten köylü vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Özel İdarenin apartmanları ve daireleri var il merkezde satalım köylerimize yol yapalım’ dedik. Yol yapmamamız için muhalefet direndi, sattırmadı. Şimdi de diyorlar ki ‘yolsuzluk yaptılar, yer sattı’ diyorlar. Millete onları şikâyet ediyorum. Şehirdeki apartmanın bize faydası yoktu. Ama köylü kardeşlerimizin burada yola ihtiyacı var” dedi.

Güvenç, vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunduktan sonra iki oğluna düğün yapan Satun Ailesinin düğününe katılarak, genç çiftlere mutluluklar diledi.

Öte yandan köydeki temaslarının ardından Celalettin Güvenç ve beraberindekiler AK Parti Viranşehir İlçe teşkilatını ziyaret ederek burada aday adayları ve meclis üyeleriyle görüştü.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e; İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Celalettin Sayan ve partililer eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.