banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Güvenç, Suruç ovasında 800 dönüm arazi sulayacağız

Beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Emin Demirkol, İl SKM Temsilcisi Av.Mustafa Güneş, Suruç Belediye Başkan adayı İbrahim Halil Yıldız, İl Gençlik Kolları üyesi Ahmet Eskiler, AK Parti İlçe Başkanı Bekir Demirbilek ve Yönetim Kurulu üyesi Seyfettin Kılıç ve Fethi Akaslan, Meclis üyesi Nihat Kılıç ile gittikleri köylerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Celalettin Güvenç, vatandaşlara seslenerek,Tayyip Erdoğan’ın isyanı, 150 yıllık batı sömürgesine olduğunu, 3-4 sene içersinde Suruç ovasında 7-800 dönüm arazi sulayacaklarını ve yokluğu, yoksulluğu, fukaralığı kovacaklarınısöyledi.

Kürtte, Türkte, Arapta, Alevide, Sunnide bu ülkenin insanıdır

Aligör esnafı ziyaretinde bir süre vatandaşlarlakonuşan ve sorunlarını, taleplerini dinleyen Celalettin Güvenç’e bir esnaf, “Başbakanın iyi niyetinden kuşkumuz yok” demesi üzerine ayaküstü de olsa açıklamada bulunarak, “Bu ülkede kan durdu, konuşabiliyoruz, devletin kapısı açıldı, doğru mu?. Artık bu milletin hiç biri Kürtlüğünden, Türklüğünden utanmıyor. Öyle bir şey yok. Başbakan diyor ki; Diyarbakır’da da, Ankara’da da Kürtte, Türkte, Arapta, Alevide, Sunnide bu ülkenin insanıdır. Bu coğrafya hepimizin ortak malı. Ha, memleket sevgisi nasıl olur? 750 trilyon lira Suruç ovası için harcamışız 2008’den beri. Bakın arkadaşlar, 30 senede tünel bitmemiş, biz 3,5 senede bitirdik. Allah’a hamdediyoruz 3 sene, 4 sene içerisinde Suruç ovasında biz 7-800 dönüm arazi sulayacağız. Yokluğu, yoksulluğu, fukaralığı kovacağız. Bu ülkenin Valisi, Kaymakamı, Başbakanı; millete efendilik yoktur, hizmetkarlık vardır diyoruz. Güçlü bir helalleşme yapmamız lazım, Arap-Kürt-Türk savaşı yapıla yapıla sömürgeciler bizi sömürdü. Petrolün fiyatını kendileri belirliyor, petrol bizim malımız. Pamuk bizim malımız fiyatını kendileri belirliyor. Tayyip Erdoğan’ın isyanı 150 yıllık batı sömürgesinedir. Almanya ile Fransa arasında sınır kaldı mı abim? Kalmadı. 40 sene önce 20 milyon insan öldürmedi mi Almanya. Kenetlendiler, ekonomiyi büyüttüler, zengin oldular. Biz niye Musul’la, Erbil’le, Şam’la anlaşma yapmayalım?” deyince vatandaş da, “Niye bizde Orta Doğu Federasyonu kurmayalım” diyerek gülüşünce, Güvenç te, “Niye kurmayalım” diyerek vatandaşa sarılıp öpüştü.

Vatandaş; “Tayyip Erdoğan baş tacıdır”

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, bir başka vatandaşın da Çocuk hastahanesindeki yoğunluktan ve yatak sayısının azlığından bahsetmesi üzerine de, “Bizi yargılarken, Tayyip Erdoğan’ı yargılarken 2002 Türkiye’si şartlarını düşüneceksin” demesi üzerine vatandaş da, “Tayyip Beye bir şey söylemiyoruz, baş tacıdır Tayyip Erdoğan” diye hemen Başbakana karşı saygısını, inancını dile getirdi.

Sen destek vereceksin, güçlü bir hükümet devam edecek

Celalettin Güvenç, “Biz 2 bin 200 dolardan aldık bu ülkeyi, 10 bin dolara getirebildik. Almanya yapamadı bunu. Dünyadaki küresel krize rağmen, darbe girişimlerine rağmen, parti kapatma davalarına rağmen ben Allah’a hamdediyorum. Bu ülkenin ferdi, sizden biri olarak hamdediyorum. Biz İMF’ye borcu bitirdik, heryere hastahane yapıyoruz, yol yapıyoruz. 80 senede yapılamayanları yaptık. Ama arkadaşım Almanya’nın 5 katı fakir benim ülkem. Sen destek vereceksin, güçlü bir hükümet devam edecek, 5 sene, 10 sene sonra onlara ulaşacağız ve artık dertler bitecek. Yani Cumhuriyet döneminde yapılamayan kadar 5 katı hastahane yaptı bu hükümet?” deyince bir başka vatandaş da, “geçmişte bir şey yapılmadığı için gecikiyor” dedi.

Dünyada devletler batıyor, biz iyi yoldayız

Güvenç, sözlerine şöyle devam etti;

“Ne yapalım yani, 200 dolardan almışız milli geliri, 10 bin dolara çıkarmışız. Ne yaparsınız, darbe girişimine rağmen..2008’den beri Dünyada devletler batıyor, süper güçler batıyor. Biz iyi yoldayız.O gün Başbakan anlattı, not aldım. 676 katrilyon seçim beyannamesinde, dediki kardeşim gidin bunu anlatın bu millete. Biz 12 yılda bu fakir millete 676 katrilyonluk yol, su, hastahane, hava alanı, üniversite yapmışız. 75 tane üniversite almışız 175’e çıkarmışız. 6 bin Km duble yol almışız, 17 bin Km eklemişiz. İstanbul’dan Habur’a kadar duble yol yapmayı başarmışız. Ama gidecek çok yolumuz var. Onun için gelmişiz yollarda millete diyoruz ki, aman ha kırılma olmasın. Direksiyonda güçlü adam dursun da bu büyüme devam etsin. Tüm derdimiz bu. Bakın bunu Amerika bile yapamamış. 676 katrilyonu harcamış bin hükümet var.”

Celalettin Güvenç, açıklamalarının ardından esnaf gezisini sürdürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.