banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Günay; Hedef turizmde büyümek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ortadoğu'daki çalkantıların Türk turizmini etkilemeyeceğini söyledi. Günay, "Rakibimiz, Afrika’nın kuzeyindeki ülkeler değil. İspanya ve İtalya ile yarışıyoruz” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sektör ve bakanlık temsilcilerinin katılımıyla İzmir'deki Balçova termal tesislerinde düzenlenen turizm çalıştayı'na katıldı.  Ülkeye gelen turist sayısının 2009 yılından itibaren arttığı, 2011 Ocak ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre turist sayısında yüzde 20 artış olduğu vurgulandı.

 

Almanya ve Rusya’daki turizm fuarlarına katılacaklarını, amaçlarının Türkiye’nin marka değerini yukarıya çekmek olduğunu ifade eden Günay, "Dünyanın en nitelikli 100 turizm işletmesinin en az 20'si Türkiye’de ama biz daha yukarılara çıkmasını ve süreklilik kazanmasını istiyoruz” dedi.

 

Kültür ve turizm bakanı, Türkiye’ye gelen turist sayısı artarken turizmden elde edilen gelirin de arttığının altını çizdi. Ören yerlerine ve arkeolojiye sahip çıktıklarını da belirterek, 2002 yılında 50 kadar kazı yapılırken 2010 sonunda 111'e yükseldiğini hatırlattı.

 

 Bakan Günay, Ortadoğu’daki çalkantıların Türk turizmini etkilemeyeceğini söyledi. Günay, “Rakibimiz, Afrika'nın kuzeyindeki ülkeler değil. İspanya ve İtalya ile yarışıyoruz” dedi. Kanalurfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.