Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_o8cn9pfi9rn4k4vg6l1p7mcpb5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Gül, 27 Nisanı böyle karşılamış haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Gül, 27 Nisanı böyle karşılamış

 "Eğer bana bir şey olursa ailem sana emanet" dediğini anlatıyor

Gazeteci Hasan Cemal sekizinci kitabını yazdı: "Türkiye'nin Asker Sorunu." Kitabın üzerinde bir de logo var: "Ey asker, siyasete karışma!"


Hasan Cemal ile yeni kitabını konuşan Devrim Sevimay kitapta geçen ilginç bir anektodu bugün köşe yazısında aktardı.


Kitapta 27 Nisan e-muhtıra sırasında dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yaşadığı çok özel anlar şu şekilde anlatılıyor; 

"Çankaya'da Dışişleri Konutu, eski deyişle Hariciye Köşkü. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu dolayısıyla yorucu ve gergin bir gün geçirmiş olan Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül çalışma odasında bilgisayarının başında internette dolaşırken dinlenmeye çalışıyor.


Eşi Hayrünnisa Hanım ise televizyonda ‘Hatırla Sevgili' dizisini izliyor. Menderes'in, Polatkan ile Zorlu'nun darağacında biten acıklı sonlarını düşündükçe gözyaşlarını tutamıyor. Bir ara Abdullah Bey'in yanına gidiyor, ekrana gözü ilişince, ‘Aman Allahım!' oluyor ilk tepkisi. ‘Televizyonda seyrettiklerimizi aynı mekanlarda bir daha mı yaşayacağız?.. Tarih tekerrür mü edecek?..'


27 Nisan Muhtırası verilmişti. Geceyarısı haber kanallarında Genelkurmay'ın ‘e-bildirisi' okunuyordu. Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinde yayınlanan bildiriyle asker, Gül'ün Çankaya yolunu kesmek için siyasal tarihimize yeni bir müdahalenin antidemokratik bir sayfasını daha ekliyordu.


Abdullah Gül bir koşu üst kata çıkar, giyinir, kısa bir süre sonra yine aynı hızla aşağı iner. Hayrünnisa Hanım, belki de kocasını ilk kez her şeye bu kadar hazırlıklı bir halde görüyordu. Gül de eşine her şeye, ama her şeye, ölüme de, alıp götürmelere de, tutuklanmaya da hazırlıklı olması gerektiğini söyledikten sonra ekler:


Bu arada Gül çok yakın bir arkadaşına telefon eder, ‘Bana bir şey olursa, ailem sana emanet...'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.