banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Gök; ABD'den gelen öğrencileri ağırladı
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdulkerim Gök, ABD'nin Georgia ve Florida Eyaletlerinden, Afrika'daki ve Dünyadaki açlığa dikkat çekmek için ABD'de düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren bir grup öğrenciyi TBMM'de kabul etti.  Böyle bir sorumluluk projesinde yer alan gençleri TBMM’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök, kabulde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Sizleri TBMM'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerden önce gene Amerika'dan bir öğrenci grubunu daha ağırlamıştım. Bende Milletvekili seçilmeden önce üniversitede öğretim üyesi olarak çalıştım. Önceki gelen öğrenciler doktora ve yüksek lisans öğrencileri idi. Yine bu salonda önceden gelen öğrenci arkadaşlarımızla gerek Şanlıurfamız hakkında gerekse Ortadoğu ile ilgili gerekse ABD'nin ekonomik, politik ve sosyal süreç ile ilgili güzel bir söyleşi yapmıştık.

Sizlerin özellikle Afrika'daki yoksullukla ilgili olan etkinlikler, noktasında aslında bende sizlere uzak değilim. Doğu ve Güneydoğu ekseninde Şanlıurfa Milletvekiliyim. Yoksulluk ekonomisi adı altında, yoksullukla ve işsizlikle mücadele derneğinin programı kapsamında Şanlıurfa’da güzel bir çalışma sürdürüyoruz.

Onun için bizim özellikle sizlerin bu konuyu seçmiş olması, Sayın başbakanımızın bu konudaki dünyada özellikle her türlü ama her türlü olumsuzluklar içerisinde var olan milletlerin yanında tavır sergilediğini ve özellikle açlık ile mücadele eden ülkelerin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim.

Başbakan Erdoğan, "Uluslararası toplum adına ve açlıkla savaş veren ülkelerin  yönetimleri ile işbirliği içinde devlet inşaası sürecini yürütecek yeni bir mekanizmaya ya da misyona ihtiyaç vardır. Bu çerçevede yeni ve güçlendirilmiş bir BM misyonunun teşkilinin tartışılmasının zamanı gelmiştir" şeklinde konuşarak bu ülkelere ve yaşadıkları  açlığa dikkat çekmek istemiştir.

Bizlerin bu alanda bu ülkelere çok büyük katkıda bulunduğumuzu bütün dünya izlemekte ve görmektedir. Bende açıkçası biraz sonra gerçekleştireceğimiz sohbet toplantısında sizlerin farklı ülkeler noktasında ve geldiğiniz eyaletler noktasında bununla ilgili projeleri ve BM projelerini, uluslararası örgütlerin projelerini sizlerden öğrenmeye çalışacağım. Dünyadaki açlıkla ilgili mücadele eden ülkeler ve gelişmeler hangi noktadadır. Ülkemizde bu manada projeler ve gelişmeler nelerdir. Hükümetimizin bu anlamda geliştirdiği projeleri bende sizlere aktarmaya çalışacağım.

Ülkemizde önceki yıllarda bütçenin ilk sırasında Savunma, ikinci sırasında sağlık, üçüncü sırada ise eğitim var iken, bu gün ilk sırada eğitim, sağlık  ve üçüncü sırada savunma sanayinin olduğunu söyleyebilirim. Beşeri Sermaye dediğimiz genç iş gücünü en iyi ve en verimli bir şekilde yetiştirmek ve  geliştirmek Hükûmetimizin temel ilkelerinden biridir. Türkiye’nin bölgedeki Müslüman ülkelere, başta eğitim olmak üzere her alanda model ülke olduğunu dile getirmek istiyorum.

Milletvekili Dr. Abdulkerim GÖK; Sizin gibi duyarlı gençlerin yeni dünyanın şekillenmesinde önemli roller üstleneceğinizi biliyorum. Sonrasında GÖK ‘le hatıra fotoğrafı çektiren misafirler, meclisi gezdikten sonra, Sayın GÖK’ü Amerika’ya davet ederek ziyaretlerini tamamladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.