banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Fransız Parlamento heyetinden Gülpınar’a ziyaret

Ziyaretler ülkelerin önyargılarını da ortadan kaldırabilir

Fransız Parlamento heyetini Mecliste görmekten ve ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden M.Kasım Gülpınar, Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi ile Türkiye- AB ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştiğini ve ikili ilişkilerin gelişmesinde bu projenin önemli olduğunu belirtti ve bu tür ziyaretler çerçevesinde ülkelerin önyargılarını da ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Türkiye ve Fransa'nın geçmişe dayalı köklü bir ilişkisi olduğunu ifade eden Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar, “Zaman zaman iki ülke ilişkilerinin sekteye uğradığını biliyoruz. Geçen hükümet döneminde biz Türkiye olarak parlamentoda Türkiye - Fransa Dostluk Grubunu feshetmiştik. Ancak yeni hükümet dönemi ile birlikte ilişkiler düzeldi ve biz tekrar Türkiye - Fransa Dostluk Grubunu Meclis'te kurduk. Ben bu dostluk grubunun başkanı olarak bundan sonra ki zamanda iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha güçlü bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Türkiye'nin 45 senedir AB’ye üyelik bekliyor

Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Fransa'dan destek beklediğini belirten Gülpınar, Türkiye'nin 45 senedir AB üyelik sürecini yürüttüğünü ancak birçok ülkenin Türkiye'nin başvurusundan sonra çok kısa zamanlarda AB üyesi olduğuna dikkat çekti.

Fransız parlamento heyeti adına konuşan Fransa Parlamentosu Başkanvekili Laurence Dumont ise kendisinin uluslararası ilişkilerden sorumlu olduğu bilgisini verdikten sonra Fransa parlamentosundaki Türkiye Dostluk Grubunun da başkanvekili olduğunu söyledi.

 

Türkiye'ye özel statü ile AB üyeliği verilmesi yanlış

Dumont, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Türkiye'ye özel statü ile üyelik verilmesini yanlış bulduklarını Türkiye'nin AB üyeliğini tam üyelik olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Laurence Dumont, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde TBMM ve Avrupa Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesinin önemine değindi.

Halkı temsil edenlerin yakınlaşması çerçevesinde projenin önemine vurgu yapan Dumont, Fransa'daki Türkiye Dostluk Grubu'nun faaliyetlerinin hızla gelişmeye başladığını ve Fransa- Türkiye Dostluk Grubu'nun parlamentoda büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Dumont, ayrıca Aralık ayında Türk parlamenter heyetini Fransa'ya beklediklerini ve bundan büyük memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.