banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Fevzi Demirkol: Tarım, öncelikli konularımızdandır

Fevzi Demirkol: Tarım, öncelikli konularımızdandır.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Fevzi Demirkol "tarım sektörünün ilimiz açısından önemli bir sektör olduğunu belirterek, yapılan hizmetlerle yükselen çıtanın önümüzdeki süreçte daha da yükseltileceğini" belirtti.

 

Fevzi Demirkol, ilimizin tarım alanındaki potansiyelinin herkesçe malum olduğunu ve kendisinin de çiftçi olması münasebetiyle konuyla ilgili yayımlanan raporları ve yapılan çalışmaları incelediğini vurguladığı açıklamasında, tarım sektöründeki avantajları aşağıdaki şekilde sıraladı.

 

·         Marka olabilecek kaliteli ürünlerin varlığı,

·         İç ve dış pazar şansı yüksek ürünlerin mevcut olması,

·         İklim şartlarının tarıma uygunluğu,

·         Tarımsal sanayiye uygun ürünlerin yetiştirilmesi (Pamuk, mısır, vb.)

·         Organik tarım ve seracılık potansiyelinin yüksek olması.

 

Tarım sektöründe; kalite ve standartlara uyum konusunda yaşanan güçlükler, tarım- sanayi entegrasyonu ve pazarlama faaliyetlerindeki sorunlar, sermaye ve mali kaynak yetersizlikleri, üretimin doğal koşullara bağımlılığı ve verim düşüklüğü, kalifiye eleman sıkıntısı, modern tarım yöntemlerini kullanan işletmelerin azlığı, bilinçsiz sulama nedeniyle topraklarda meydana gelen tuzluluk ve çoraklaşma gibi bir takım eksikliklerin olduğunu belirten Fevzi Demirkol, bu sıkıntıların çözümü noktasında katkı sağlayabileceğini vurguladı.

 

Fevzi Demirkol açıklamasının “sonunda Tarım Bakanlığı’nın destekleme politikasındaki gözle görülür artışı, GAP sayesinde sulanan alanların artmaya başlamasını, endüstri bitkileri için pazar şansının yüksek olmasını ve organik ürünlere olan talebin artmasını bu eksikliklerin giderilmesi için atılan önemli adımlar” olarak nitelendirdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.