banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Faruk Çelik ve Fatma Şahin Süleymaniyede kadınlar için bir ilki gerçekleştirdiler VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Gerçekleştirilen açılış ile Türkiye'de ilk kez bir Kadın Kültür merkezi açılmış oldu.


Bu akşam karayolu ile Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya gelen Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı Fatma Şahin, 2 gündür Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Süleymaniye semtinde birlikte İl Özel İdaresi Kadın Kültür Merkezinin açılış törenine katıldı. Bakan Çelik ile Bakan Şahin'e, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Mehmet Lioğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, AK Parti Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Seydi Eyyüpoğlu, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve bürokratlar eşlik ederken kadınlar da kültür merkezinin açılışına katıldı.

Açılış konuşmasında Kültür Merkezinin yapımında teknik bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu; "Bakanımızın talimatları doğrultusunda çalışıyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Seydi Eyyüpoğlu ise yapılan hizletleri överek; "Şanlıurfalılara hizmet ediyoruz. ama yetmez daha da çalışacağız" dedi.

Milletvekili Kasım Gülpınar ise toplumda kadının önemine dikkat çekerek, AK Parti iktidarında kadına pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, "kadınlarımızı kaderine terk etmeyeceğiz" diye konuştu.
sonra kürsüye  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gelerek, Türkiye'de kadın kültür merkezlerinin hep kiralık olduğunu Şanlıurfa'da ilk kez bir yerin satın alınarak kültür merkezi yapıldığını söyledi. Bakan Çelik, "Artık kendi kültür merkezimizi açtık. Bu kültür merkezinin özellikle kadınlarımıza hayır olmasını diliyorum" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, kadınların yalnızca ailenin değil, toplumun da direği olduğunu belirterek, "barışın teminatını sizler sağlayacaksınız. Ülkemizde barış güvercinlerini kadınlarımız uçuracak " ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın medeniyetler şehri olduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şanlıurfa ateşi gül bahçesine çeviren yürekli insanların şehri. Burada yaptığımız çalışmalar daha işlerimizin başlangıcı, buraya daha çok hizmet edeceğiz Biz sizin hizmetkarınızız. Bölgede ayrımcılık yapmadan dini, dili ırkı ne olursa olsun herkes bizim kardeşimiz, herkese hizmeti götürmeye çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan şahin, Bakan Çelik ve bürokratlar Süleymaniye Kadın Kültür Merkezinin açılışını gerçekleştirdiler. Açılıştan sonra her iki bakan Anadolu jet uçağı ile Şanlıurfa'dan Ankara'ya geçtiler.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.