banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Faruk Ağanın hızına yetişilemiyor

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, Pazar günü olmasına rağmen seçim çalışmalarına ara vermeden devam etti. DSİ Konferans salonunda tapu dağıttı. Kirve oldu, seçim bürosu açtı.

Bakan Faruk Çelikle Berbaer, Milletvekili adayları bulunurken, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, yardımcıları İsa Kızıldemir, Metin Çadırcı, Mehmet Büyükfırat ve İl Yönetiminden Mehmet Eriten, Ahmet Aslan ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit eşlik ettiler.

 

İŞTE BAKAN ÇELİK’İN BUGÜNKÜ ÇALIŞMASINDAN BAŞLIKLAR

TAPU DAĞITTI

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Evren Sanayi Kooperatifi Mali Kongresi’nde kooperatif üyelerine iş yerlerinin tapularını dağıttı.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrede konuşan Bakan Çelik, Küçük Sanayi esnafının şehrin can kaynağı olduğunu belirterek, ’’Büyüyen bir ekonomiyiz çok şükür. Dünyada beş ekonomi büyük krize rağmen büyüdü. Bu beş ekonomi içerisinde Türkiye var. Türkiye ne ile var? Ağırlıklı özel sektörüyle var. 2010 yılının son çeyreğindeki büyümede özel sektörün payı çok yüksek. 9.2 büyüdük son çeyrekte, 6.8’i özel sektörün, yani sizlerin sayesinde büyüdük. Bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir rakamdır’’ dedi.

Bakan Çelik, konuşmasının ardından Evren Sanayi Sitesi’nde işyeri bulunan bazı esnaflara tapularını dağıtt

 

 

KİRVE OLDU

Faruk Çelik, bir işadamının 5 çocuğu için düzenlenen sünnet düğününe katıldı.

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, bir işadamının 5 çocuğu için düzenlenen sünnet düğününe katıldı. Bakan Çelik, kirvelik yaptığı çocuklara 100’en dolar harçlık verdi. Sünnet olan çocuklara 100’er dolar harçlık veren Bakan Çelik’e, yöresel kıyafet aba giydirilip, poşu takıldı.

 

HALK OTOBÜSÇÜLERİNDEN ÇELİK’E DESTEK

Şanlıurfa S.S. 17 nolu halk otobüsçüler Kooperatifi Bakan Faruk Çelik için seçim bürosu açtı.

Başkan Abuzer Şeker, Karaköprü Beldesinde açtığı büroya çok sayıda vatandaş katılırkeni halk otobüsleri ie çevrede AK Parti bayrağı takarak görsel şov yaptılar.

 

 

BAKAN ÇELİK’TEN KISAS’TA ALEVİLİK VURGUSU

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa’daki seçim çalışmaları kapsamında Alevi vatandaşların çoğunlukla ikamet ettiği Kısas beldesini ziyaret ederek, AK Parti belde teşkilatı binasının açılışını yaptı.  

 

Belde Başkanı Erdal Deniz ve İbrahim Deniz’in ortaklaşa açtıkları seçim bürosunda konuşan Çelik; “ Referanduma geti,rdiğimiz anayada değişikliğini CHP’ye, MHP’ye, BDP’ye rağmen geçirdik. Onlar yani muhalefet partileri, meydanlara gelince özgürlükçü, TBMM’ye gelince özgürlük diye akıllarına bir şey gelmiyor’’ dedi.

 

Daha sonra partisine ait başka bir seçim bürosunun açılışına geçen Bakan Çelik; “Bu memlekette Alevi kardeşlerimiz var mı? Var. Bu kardeşlerimiz talepleri nedir, biz neler yapabiliriz. Bu noktayı da aştık, yetmedi dezavantajlı gruplarımız var, kadınlarımız var, kadınların ciddi problemleri var onunla ilgili ciddi bir dosya açtık, çalışmaya başladık. Roman kardeşlerimiz var, Onların dosyasını açtık, niçin? Biz, Alevisi ile Sünnisi ile Kürdü ile Türkü ile Arabı ile Yezidisi ile bütün kesimleriyle kardeştir de onun için yaptık. Türkiye’yi yönetsinler diye işbaşına getirilen iktidar, ayrım yapabilir mi? Bizzat ben 2 yıl Alevi kardeşlerimle bir araya geldim. 2 gün önce Diyanet İşleri Başkanımız Alevi derneğini ziyaret etti, oturdu. Niye? Kardeşiz, kardeş...

 

Türkiye Cumhuriyeti şemsiyeni altında herkes inancını, ırkını, dinini, dilini özgürce yaşayacak bunu söylüyoruz biz.

 

Yoksa ayrışmayı en çok dışardaki güçler istiyor. Ah bir çatışsalar, Aleviler ile Sünniler bir çatışsalar, ah bir Türk-Kürt kavgası, bir çatışsalar, kan dökülse Türkiye kalkınmasa, güçlenmese... 3 bin dolar fert başına milli gelirimizi 10 bin dolara çıkardık. İnşallah 10 yıl içerisinde 25 bin dolara çıkaracağız, vatandaş zengin olunca, bu kavgalar çok geride kalacak. Onun için kalkınmamızı istemeyenler, güçlenmemizi istemeyenler düşmanlık ekiyorlar, buna Türkiye fırsat vermeyecek.’’

 

Sivas’taki Madımak Otelini kamulaştırarak barış ve kardeşlik merkezi yaptıklarını ifade eden Çelik; “17 yıl sonra devletin Bakanı olarak Madımak otelinin önünde Alevi ve Sunnilerle beraber toplanarak ’’Buradaki acı 70 milyonun acısıdır’’ dedik, daha sonra Erzincan Başbağlar’da yine 33 sunninin katledilmesinden dolayı yine Alevi ve Sunnilerle oraya geçerek ’’Buradaki acı da ortak acımızdır’’ dedik.  

 

ALEVİLİK DİN KÜLTÜRÜ DERSLERİNDE OKUTULACAK

Okullarda okutulan Din Kültür ve Ahlak Bilgisi kitaplarının içeriğinde de değişiklik yaptıklarını ifade eden Bakan Çelik, şunları kaydetti:

 

’’Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersinde Alevilik ile ilgili yeterli kadar bilgi yok, ’bunu Alevi kardeşlerimiz yazsınlar ve bu kitaplara koyun’ dediler. Oturdu 13 Alevi eğitimcisi çalıştılar, sonunda kitaba getirdik, yerleştirdik. Önümüzdeki yıl yani 2011-2012 öğretim yılında kitaplarda Alevi ve Sünni çocuklarımızın hem Sünni mezhebini hem de Aleviliği öğrenecekler.

 

 

Buradaki seçim bürosunun açılışının ardından Bakan Çelik, Korucuk köyüne geçerek, köylülerle bir araya geldi. Burada yöresel kıyafet giydirilen Bakan Çelik’e üzerinde fotoğrafı bulunan bakır tepsi hediye edildi.

 

Bakan Çelik ve beraberindekiler, daha sonra Konuklu beldesine giderek, onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

 

HABERİN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.