banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru

Fakıbaba projesi; Hızlı tren yerine hızlı yürü

Şanlıurfa belediyesi Akabe yokuşundaki kaldırım çalışmaları çeşitli yorumlara neden oluyor. Başkan Fakıbaba, seçim vaadindeki projelerinden “Toki – Osmanbey kampüsü arasına hızlı tramvay” yapılmasıydı. Ancak o proje revize edilerek “Hızlı tramvay yerine hızlı yürüme” kaldırımları yapılıyor.

 

29 Mart seçimlerinde TOKİ (Batıkent) – Osmanbey kampusu arasına hızlı tramvay projesini vaad eden Fakıbaba’nın, aradan 2 yıl geçtikten sonra kaldırımla uğraşması “Tramvay projesi revize edildi, tabanvay oldu!” esprilerine konu oluyor.

29 Mart Yerel seçimlerine Bağımsız aday olarak giren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba seçim öncesinde yapmış olduğu basın açıklamalarında birçok devasa projelerden bahsetmişti.

.

Bu projelerden Raylı sistemi Evren sanayi –Osmanbey kampüsü hızlı tramvay hattı, Halepli Bahçe –Vilayet –Balıklıgöl güzergâhlarına getirilecekti. Evrensanayi-Haleplibahçe-Vilayet-Balıklıgöl bağlantılı hafif raylı sistem projesi sonucunda; tarihi kent merkezindeki trafik yükü hafifleyecek” denilmişti.

29 Mart yerel seçimlerin üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen hiçbir projeyi hayata geçiremeyen Belediye başkanı Fakıbaba; 2011 yılı için 50 proje daha açıkladı.

 

Kamuoyu Başkan Fakıbaba’dan bu soruların cevabını bekliyor; “Proje açıklamakla, uygulamak farklı şeylerdir. Açıklanan projelerden hangileri kim tarafından yapıldı. Hangileri revize edilerek “Nasreddin Hoca” kuşuna benzetildi?

 

Akabe yokuşundaki kaldırım çalışmaları; “Issız bir bölgeye, hem de dağı traşlayarak yapılmaya çalışılan kaldırım hem mevcut yolu daraltıyor hem de kaynak israfı olarak görülüyor”.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.