banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Fakıbaba; Kabenin revaklarına talibiz
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kaldırılmaları durumunda revaklar için en uygun yerin Balıklıgöl yerleşkesi olduğunu belirterek, bu konuda Dışişleri Bakanlığımızın kendilerine yardımcı olmalarını istedi.



Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fakıbaba, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Kendilerini Harem-i Şerif’in hizmetkârı olarak gören Osmanlı Sultanları, Kutsal Toprakların idareleri altında bulunduğu asırlarda buralara başta revaklar olmak üzere çok sayıda eser inşa ettiler. Yaklaşık 450 yıl önce Mimar Sinan tarafından tasarlanmış, Mimar Mehmet Ağa tarafından yapılmış olan revakların, bugün Suudi Hükümeti’nce, tavaf alanının genişletilmesi gerekçesiyle yıktırılması gündeme gelmiş bulunmaktadır. Dışişleri Bakanlığımızca yapılan açıklamada, bu Kutsal mekanda izlerimizi taşıyan kültürel mirasın kaldırılmaması konusunda girişimlerde bulunulduğu belirtilmiştir. Dileğimiz, bu eserlerin orada korunmasıdır. Ancak, bunun kaldırılmasının kaçınılmaz olduğu durumda tahrip olmadan getirilebilecekse bunun için en uygun yer de Şanlıurfa’dır, Balıklıgöl’dür. Çünkü, Allah’ın Evi’ni inşa eden Hz. İbrahim Urfa’da doğmuştur. Ceddül Enbiya’dan dolayı Urfa, Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra 4. İnanç merkezidir.



Bu nedenle, Dışişleri Bakanımızdan isteğimiz, yıkılacaksa revakların parçalanmadan numaralandırılarak sökülmesi ve Şanlıurfa’ya getirilmesi konusunda yardımcı olması. Bunun için ne gerekiyorsa Şanlıurfa Belediyesi olarak yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.