Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_4md6mjr7934ciej2fthvt2r753, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Fakıbaba ile Süleymaniyeliler arasından restleşme haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Fakıbaba ile Süleymaniyeliler arasından restleşme

Şanlıurfa Süleymaniye Anadolu Lisesi öğrencileri, çamurlu yolu protesto ederek Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın makamına çıktı. Öğrencilere, yolun yapılacağı yönünde söz veren Fakıbaba'nın, ardından okulu arayıp sitem ettiği iddia edildi. İddiaya göre sitemle kalmayan Fakıbaba, okulun etrafındaki çöp konteynerlerini de aldırdı.

Şanlıurfa Süleymaniye Anadolu Lisesi öğrencilerinin yazın tozla, kışın çamurla başı dertte. Yağan yağmur toprak yolu çamur deryasına çeviriyor. Dün yaklaşık 40 kişilik öğrenci grubu durumu protesto ederek belediyeye yürüdü. Grubun içerisinden birkaç temsilci ŞanlıurfaBelediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşerek sıkıntılarını anlattı. Ancak daha sonra Belediye Başkanı Fakıbaba'nın okulu arayıp, "Size yol getirecektim, ancak madem bunları yaptınız size hizmet getirmiyorum. Getirdiğim çöp konteynerlerini de aldıracağım" dediği iddia edildi.

Görüşmeden yaklaşık 3 saat sonra okulun çevresinde bulunan çöp konteynerleri alındı. Çevrede yaşayan vatandaşlar bunu doğruladı. Okula yakın bir evde oturduğunu belirten bir kadın, "Dün belediye gelip çöp bidonunu aldı. Ben balkondan seslenerek almamalarını söyledim, onlar da el işaretleri ile götüreceklerini belirttiler ve götürdüler." dedi.

Okul aile birliği de yaşananlara tepki gösterdi. Okul Aile Birliği Başkanı Ercan Alan, daha ünce birkaç sefer yolların yapılması için belediyeye başvurduklarını, ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine bir öğrenci grubunun belediyeye yürüdüğünü kaydeden Alan, yolun yapılması için haklarını aradıklarını, bunun için kendilerinin de yönlendirmediklerini kaydetti. Fakıbaba'nın öğrencilere yolun 3 gün içinde yapılacağı sözü vermesi üzerine öğrencilerin sevinerek belediyeden ayrıldığını anlattı. Ardından Başkan Fakıbaba'nın okulu aradığını aktaran Alan, "Daha sonra belediye personeli gelip çöp bidonlarını götürdü. Alıp götürsünler Sayın Fakıbaba'nın canı sağ olsun. Ben bin 200 aileyi temsil ediyorum. Fakıbaba, bugün çöplerimizi aldı, yarın sandığı önümüze gönderir. Biz de yarın sandıkta onunla görüşürüz. Kimsenin öğrencileri yönlendirmediğimi de bilmelerini isterim. Gönderdim diyelim, belediye nasıl gelip çöp bidonlarını alır? Buradaki komşulara da demişler ki 'biz bundan sonra bu okula hizmet vermeyeceğiz. Vermesin biz de bundan sonra Başbakan'dan, Milli Eğitim Bakanı'ndan, Vali'den hizmet isteriz. Bir daha da kapısına gidip yalvarmayacağız." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Fakıbaba ise okulla görüştüğünü ve çöp konteynerlerin alındığını doğruladı. Fakıbaba, çöp konteynerlerinin geçici alındığını geri bırakılacağını ifade etti. Fakıbaba, "Temizlik personellerimiz bazen konteynerleri alıyorlar. Bu okulun konteynerini da almışlar. Ancak geri bırakacaklar. Ben bu okulun sorunları için iki müdürümle görüştüm, sorunları ile ilgilenecekler." diyerek iddialara cevap verdi.

 

 

ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.