banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Fakıbaba dönüş yolları arıyor

2009'da AK Parti'den aday gösterilmeyince bağımsız aday olan  Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Ülke TV’de canlı olarak yayınlanan İbrahim Erdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem” programında AK Parti'ye dönme olasılığını değerlendirdi.

 

Saadet Partisi'nden istifa edip Numan Kurtulmuş'la yola devam kararı alan, ancak HAS Parti kurulduktan kısa bir süre sonra Kurtulmuş'u da yolda bırakan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2009 öncesinde AK Parti'den ayrılmadığını, AK Parti'nin kendisi ile yollarını ayırdığını söyledi.

Fakıbaba, "Eğer AK Parti'de olsaydım yüzde 80 ile Türkiye rekorunu kıracaktık" dedi. Kendisini Başbakan Erdoğan'a ifade edemediği kaydeden Fakıbaba, AK Parti'li belediye başkanlarına da tavsiyede bulundu.

AK PARTİ'DE BENİ SEVMEYEN 15 KİŞİ VAR

Ülke Tv'de İbrahim Erdoğan'ın hazırlayıp sunduğu "Yerel Gündem" programının konuğu olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'den ayrılış sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Beni AK Parti içinde sevmeyen 15 kişi var. Benim hakkımda öyle bir kulis yaptılar ki, kendimi ifade edemedim" diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bazı projelerin zamanında yapılamamasını Başbakan Erdoğan'a izah edemediğini kaydederek belediye başkanlarına, "Sayın Başbakanla çok yakın irtibat halinde olsunlar. Kendilerini izah edebilsinler. Anlatsınlar. Ben orada hatalıyım" tavsiyesinde bulundu.

Kendisini halan daha bir siyasetçi olarak görmediğini kaydeden Fakıbaba, "Bu 15 kişi öyle bir siyaset yaptı ki, ben o siyaseti yapamadım, yapamam da." dedi.

2009'daki yerel seçimler öncesindeki ayrışma için "Ben AK Parti'den ayrılmadım, AK Parti beni ayırdı" diyen Fakıbaba, "Eğer burada bir belediye başkanı olarak konuşuyorsam, evvel Allah, AK Parti ve Sayın Başbakanımızın sayesinde olmuştur. Urfa'da AK Parti dediğiniz zaman Tayyip vardır. Eğer bizi aday yapmamış olsaydı, benim yerime başkası olacaktı. Belediye Başkanı olduğum için, biz de alıp onu çok güzel işlediğimiz için Ahmet Fakıbaba 2009'da tekrar kazanmıştır" şeklinde konuştu.

YENİDEN AK PARTİ'YE KATILIR MI?

Fakıbaba, yeniden AK Parti'ye katılmasıyla ilgili bir talebin olup olmadığı sorusunu şöyle cevap verdi: "Ne benden böyle bir talep var, ne de AK Parti'den. Olduğu zaman mutlaka halkımızla gider görüşürüz. AK Parti hiç bir zaman benim görüşüme, şahsıma, görüşüme yabancı olan bir parti değil. Bunlar zaman meselesidir. Bana bir siyasetçinin yapması gereken en önemli olay, adil ve samimi olarak, fakir fukarayı düşünerek onların duasını almak ve oylarını artırmaktır."

Fakıbaba, 2009'da bağımsız olarak girdiği seçimlerde kendi aldığı oyla AK Parti adayının aldığı oyun toplamının yüzde 85 olduğunu hatırlatarak, "15 arkadaş 2009 bana yanlış yapmasaydı. Yüzde 80'le Türkiye rekorunu kırmıştık" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.