banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Mardin Haliliye

Erdoğandan MHP-CHPye:İsrail misiniz?

Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, yurt dışında gördükleri itibarı yurt içinde göremediklerini söyledi. MHPnin kendisini dilini koparmakla tehdit ettiğini belirtan Başbakan Erdoğan, Mavi Marmarayı basan İsrail göndermesi yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup konuşmasında şunları kaydetti:
Grup toplantımızın hemn başında AK Parti Grubu olarak yarın vefatının 72. yılı olacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürkü bir kez daha saygıyla anıyorum...
Geri bıraktığımız hafta içinde, Elazığın Karakoçan ilçesinde geçtiğimiz aylarda meydana gelen depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza TOKİnin yaptırdığı, modern evleri teslim ettik.

Hafta sonunda Elazığ’da son derece önemli açılışlar gerçekleştirdik. 8 Mart’ta Karakoçan’da 6 şiddetinde bir deprem oldu. Depremde 42 vatandaşımızı kaybettik. Deprem duyulur duyulmaz, toplam 167 personel ve 26 araç ile derhal harekete geçtiler ve depremden 5 saat sonra arama kurtarma çalışmaları neticelendi. İhtiyaçlar yerinde tespit edildi.

TOKİ Nisan ayında 1830 konut için çalışmalara başladı ve 7/8 ayda, 1474 tanesi bitirildi ve kış başlamadan depremzede aileler konutlarına yerleşti. Sahiplerine anahtarları teslim ettik. Ardından Elazığ’a giderek 36 eserin açılışını yaptık. Okullar, pansiyonlar vardı. Anadolu’dan otoban otoyol dışında, ilk defa duble yol kalitesini de aştı, üç gidiş üç geliş olmak üzere Elazığ’a bir çevre yolu kazandırdık.

KOSOVA ZİYARETİ

Geçtiğimniz hafta yine Kosovaya gittik. Kosovanın bizim için ayrı bir yeri var. Milliyetçilik slogan atmak değil. Milliyetçilik belli iadealler belli değerler etrafında buluşmak, insanlığın barışı adına tek yürek haline gelmektir. Milliyetçilik bu ruhu oluşturabildiği oranda kıymetlidir. Milliyetçilik tüm insanlığa, mağdurlara mahzunlara ulaşabilmektir. Asla bir ırkçılık değildir. Aynı toprak parçası için şehit düşmüş ve aynı mezarlıkta yan yana yatan iki şehidi, etnik kökene, milliyete göre ayırmak bu millete en büyük haksızlıktır.
Bizler Türkiye Cumhuriyeti üst kimliği etrafında toplanmış, en değerlere inanan bir milletiz. Milliyetçilik tarihi mirası, kültürel mirası yaşatmayı gerektirir.
Biz hiç bir zaman kuru milliyetçiliğe, slogan milliyetçiliğine asla prim vermedik. Bizim milliyetçiliğimiz ülkenin her yerine hizmet götürmektir. Sekiz yılda yaptıklarımız ortada. 73.5 milyona eşit mesafede yaklaşmaktır bizim milliyetçiliğimiz...
İstiklal Marşımızın Şairi Arnavuttur. Siz M. Akif Ersoyda ırkçılık göremezsiniz. Ama bizim İstiklal Marşmızın şairi. Hiç bir zaman Arnavut olduğunu öne çıkarmadı.
Filistin için, Gazze için bu millet gerektiğinde dua etti, gerektiğinde yardım gönderdi, gerektiğinde de evet canını verdi.
Biz Kosovada dış politakadaki dik duruşumuzun göstergesini ortaya koyduk. Aynı zamanda oradaki Ejdat yadigarı eserlerimize sahip çıkılması konusunda kararlar aldık.

TİTODAN SONRA GÖRÜLMEDİ

Kosovoda yaşlı bir amca yanımıza sokuldu ve Türkçe olarak bize, Şadırvan Meydanı, Titonun burayı ziyaretinden beri böyle coşku böyle heyecan görmedik. dedi.
Bütün bu coşku nereden geliyor? Ortak değerler... İşte millilik bu. İlla aynı dili konuşmak gerekiyor.

SİZ KİMSİNİZ?

Açıkça söyleyeyim... Gittiği her yerde Türk bayrakları eşliğinde coşkuyla karşılanan bu ülkenin Başbakanı içeride maalesef dili koparılmakla itham ediliyor. Diğer de onu oradan indireceğim diyor.
Siz nesiniz ya? Siyasi parti misiniz yoksa kasap mısınız. Siz ne zamandan beri Aki kıran başkesen oldunuz. Demokrat sistemde bizi bu makamdan ancak halk indirir.
Burası Mavi Marmaranın saldırıya uğradığı sular değil. Onu kimlerin nasıl yaptığını iyi biliyoruz. Onlarla eş durumdaysanız, eş değerdeyseniz buyurun çıkın ortaya.

Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.