banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Erdoğan; Rabia ismi özgürlük mesajıdır VİDEO

50 derecelik sıcağa rağmen bir hayli yoğun katılımın gerçekleştiği mitingde Başbakan Erdoğan, daha Rabia Meydanında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şanlıurfa Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve kurulan masalarda yaklaşık 6500, dağıtılan kumanyalarla toplam 23 bin kişi ile iftar açt. 

Başbakan Erdoğan,  iftarını Rabia Meydanında kurulan sofrada vatandaşlarla birlikte açtı.

 
IŞİD tarafından rehin alınan daha sonra serbest bırakılan tır şoförleri ile iftardan sonra görüşen Başbakan Erdoğan Rabia Meydanında Filistinlilerin çektiği zulme dikkat çekti. 

Başbakan Erdoğan, Rabia Meydanı'ndaki iftar programında yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni düzenlenen bu Rabia Meydanı'nda iftarımıza katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Mısır'daki Rabia Meydanı kardeşlerimizin verdiği hak ve özgürlük mücadelesinin sembolü oldu. Bu meydana aynı ismin verilmesini, Mısırlı kardeşlerimize gönderilmiş bir selam, bir destek mesajı olarak değerlendiriyorum. Bu akşam burada Irak'ta uzun süre alıkonulduktan sonra serbest bırakılan kamyon şoförlerimizden bir kısmı da bizimle birlikteler. Kendilerine ve ailelerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Musul'da alıkonulan konsolosluk çalışanlarımızın bırakılması için de çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.