banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Erdoğan Partilileri ters köşeye yatırdı

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bazı AK Partililer ters köşeye yattı. O isimlerden biri de Diyarbakır il başkanıydı.

 

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "ölen teröriste ağlamayan insan değildir"sözüne destek çıkan AK Partililer, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından hayli zor durumda kaldılar.

 

Bunlardan biri de AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan 'dı... Bülent Arınç gibi Advan'da Güven'in "ezber bozan" sözlerine olumlu tepki vermişti. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın açıklamalarını beklemeden verilen bu olumlu tepkiler her iki siyasinin de başına iş açtı.

 

Halit Advan "Bir bürokratın bunu görmesi ‘Hatanın neresinden dönülse kârdır’ sözünü hatırlatıyor” diyerek Başbakan Erdoğan'a da duydukları memnuniyeti ileceklerini söylemişti.

BUGÜN NE DİYECEĞİNİ ŞAŞIRDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında "Biz teröriste ağlamayız" diyerek müdürü fırçalayınca AK Parti Diyarbakır İl Başkanı da ilk anda yaptığı açıklamanın ağırlığı ile başbaşa kaldı.

CNN Türk'teki canlı yayına bağlanan Diyarbakır İl Başkanı Advan, o sözlerinden nasıl geri adım atacağını şaşırdı. Hayli zor anlar yaşayan il başkanı ile CNN Türk spikeri Başak Şengül arasında şöyle bir diyalog geçti;

Spiker-"Siz olumlu olarak görmüş, yorumlamıştınız. Keza Bülent Arınç da olumlu bulduğunu ifade etmişti. Şimdi ne düşünüyorsunuz?"

AK Parti il Başkanı Advan -"Sayın Başbakanımız Recep Güven'in konuşmasındaki 'terörist' sözüne karşı çıkmıştır. Sayın Başbakanımız barışın gelmemesini isteyen bir tutum içinde olmaz. Sayın Başbakanımız, Recep Güven'in beyanının kastını aşan beyan olduğunu düşündüğünü umuyorum.

KONTROLSÜZ BİR DUYGU AÇIKLAMASI

Spiker -"Siz de başbakan Erdoğan gibi kastı aşan beyan olduğunu mu düşünüyorsunuz?"

-AK Parti il Başkanı Advan: "Bence Emniyet Müdürümüz kontrolsüz bir duygu açıklaması içine girmiş olabilir."

AK Parti il Başkanı Advan bu cümlenin ardından uzun uzun bölgeyi anlattı. Spiker araya girmeye çalışınca da şunları söyledi;

- "Bizler bir toplumsal barış mı inşa etmeye çalışıyoruz yoksa kastı aşan bir beyandan ötürü barışı öteleme niyetinde miyiz? Ben Başbakan'ın barışı öteleme niyetinde olduğunu sanmıyorum.

Spiker -"Diyarbakır emniyet müdüründen böyle açıklama gelmesini önemsemiştiniz. Şimdi tepkilerden sonra geride mi kaldı bu açıklama?"

-AK Parti il Başkanı Advan: "Bakın açıklama önemli. Yalnız açıklamanın içindeki "terörist" kavramı kastı aşmış beyandır. Yoksa dağda öldürülen insan da Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıdır. Elbetteki bizim Mehmetçiğimiz bizim canımızın parçası. Öldürülen her birey bizim için kıymetli. Ama kastı aşan bir beyandan ötürü Sayın Başbakanımızın bir tenkiti söz konusu olmuştur... Burda bir kontrolsüz duygu aktarımı ile karşı karşıya kalabiliriz."

Kaynak: İnternethaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.