banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Erdoğan, ilk grup konuşmasında esip gürledi (VİDEO)
Eski performansına geri döndüğü gözlerden kaçmayan Erdoğan'ı, konuşmasının bitiminde tüm grup ayakta alkışladı.
Başbakan Erdoğan konuşmasının büyük bir kısmını Uludere'de yaşanan olaylara ayırdı. Başta Taraf gazetesi olmak üzere medyaya sert çıkan Erdoğan, 'Ülke bölünüyor' iddialarına çok kızdı ve 'Cenazede terörist başının resmini taşıyanlar neye hizmet etmek istiyorlar? Bazı densizler bu ülke bölünmüştür diyor. Yahu sen kimsin? Kimin adına konuşuyorsun? Siz silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz.' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Biz seçimin hiçbir belirsizliğe yol açmasına izin vermedik. Para ve maliye politikalarını bozmadan titizlikle seçimleri gerçekleştirdik. Türkiye'de demokrasinin standartlarının çıtasının ne kadar yükseldiğini tüm dünyaya ispatladık. Avrupa'da hükümetler krize karşı tedbir alamadıkları için zorlanıyorlar. Güçlü bir liderlik yapamadıkları için krizin tahribatının yükselmesine zemin hazırlıyorlar. Türkiye olarak biz bu konuda örnek olduk, büyük bir performans gösterdik. Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke olduk. 3 dönemlik milli gelirimiz 589 milyar dolar olarak gerçekleşti.

ÖĞRENCİLERİN KREDİ MİKTARLARINI ARTTIRDIK
Üniversite öğrencilerinin aylık kredi miktarını 260 Liraya çıkartıyoruz. Öğrencilere gıda yardımı olarak da 180 lira ödeyeceğiz. Master öğrencilerine 540 TL yeni yılda alacak..Bugün biz isteyen her öğrenciye kredi ve ya burs veriyoruz.. 450 bin öğrenciden 1 milyon 173 bin öğrenciye kredi ve ya burs veriyoruz. Bu da yüzde 160'lık bir artış demektir.
Enerji konusunda önemli anlaşmalara imza attık. Rusya ile yapılan anlaşma ile 6 milyar metreküp gaz bizde kalıyor diğeri de Avrupa'ya gidiyor.

SURİYE'DE 6 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
2011 yılı önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Tunus, Mısır, Libya.. Bugün Mısır'da üçüncü tur seçimleri yapılıyor. Buralarda başlayan gösteriler bütün Ortadoğu'ya yayıldı.Suriye'de yaşanan olaylar 2012'ye de yansıdı. Maalesef 6 bin insan bu süreçte hayatını kaybetti. Türkiye olarak biz Suriye'ye gerekli uyarımızı yaptık. Birilerinin dediği gibi Türkiye bu ülkelerin iç işlerine karışmıyor ortak dünyayı paylaşan bir ülke olarak sadece sorulduğunda yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Bu kadar kara sınırımız olan bir ülkeyle ilgili sessiz kalmamız da söz konusu değil.
Filisitin'de sevindirici haberler aldım. İslami Cihat ve Hamas Filistin Kurtuluş Örgütü çatısı altına girme kararı aldı.

2011'İN SON GÜNLERİNDE ACI OLAYLAR YAŞADIK
Van'da meydana gelen depremlerde 640 vatandaşımızı kaybettik. Milletimize başsağlığı diliyorum. 33 bin 463 kişi kamu tesislerinde misafir ediliyor. Çadırlarda yaşayan vatandaşlarımız da hızla prefabrik konutlara geçiriliyor. Ocak ayı sonuna kadar artık çadırkent diye bir şey kalmayacak.

VAN'A 2 MİLYAR TL ÖDENEK
Buradan Vanlı kardeşlerime önemli bir müjdeyi de iletmek istiyorum. Maalesef ben artık Diyojen gibi sokakta elinde lamba ile adam arıyorum ama maalesef yok. 2 katrilyonu Van'dakilerin barınma giderleri için seferber ettik. bu 2 milyar civarındaki ödeneğin de hayırlı olmasını diliyorum..
Biz candanız onlar ise yandan; aradaki fark bu işte. Ve biz bu işi bu şekilde sıkı tutuyoruz. Kalıcı konutlarda da hedefimiz Ağustos sonu gibi bu konutları yetiştirmek. Şu anda müteahhit firmalar çalışmalarına devam ediyor.

ULUDERE'DE 35 KİŞİNİN ÖLÜMÜ
Bölgeye yapılan bir hava operasyonunda 35 vatnadaşımız hayatını kaybetti. Bu vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu konuda adli ve idari soruşturma yapılıyor. TSK bu soruşturmayı başlattığını açıklamıştır. Konunun takipçisi olduklarını bana tekrar ifade ettiler. Medyaya rağmen teşekkür ediyorum. Hükümetimiz döneminde Genelkurmay'ın attığı adımları 'Devlet halkını bombalıyor' söylemleri devlet ve millet arasını açmaktan başka bir gaye yok. Onların arkasında hangi gayelerin olduğunu biliyoruz. Onların istediği gibi hareket etmeyen bir hükümet olduğumuz için böyle hareket ediyorlar. Milleti öne çıkaran bir iktidar olduğumuz için bunlarla anlaşmamız tabii ki mümkün değildir. Bu ülkede vatan topraklarını ilmik ilmik işleyen tek iktidar biz olduk.
VİDEO

Ensonhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.